Gewoon doorgaan

Summerflowers_2020_blog_week_41

We gaan gewoon door. Dit is een beetje het motto van Summerflowers voor de komende periode. Alle nieuwe maatregelen geven geen rust in de tent. Dit neemt niet weg dat de zon gewoon opkomt en na een tijdje weer onder gaat. In die tussentijd willen we het gewoon een beetje naar ons zin hebben en het in ieder geval thuis een beetje gezellig maken. Het lijkt er op dat we nog een poosje een wat beperktere levensstijl moeten aanhouden en dat is alleen mogelijk als we rustig blijven en niet te veel paniek maken. Deze rust is het beste vol te houden als we onze leefomgeving aangenaam maken. Wij van Summerflowers willen hieraan meewerken door op Facebook steeds weer nieuwe bloemencreaties te laten zien. Omdat het niet mogelijk was om de internationale arrangeurs via Floral Fundamentals naar Nederland te halen, hebben we de bloemen maar naar de internationale arrangeurs gestuurd. Deze hebben in hun eigen omgeving bloemwerken gemaakt en de foto’s met ons gedeeld. Door deze acties kunnen we u ook in deze corona tijd voorzien van vers fotomateriaal, terwijl we met het maken ervan geen risico hebben genomen. Wij zijn alle mensen die hier aan hebben meegewerkt natuurlijk erg dankbaar. Voor ons is het best lastig dat alle podia, waarop we onze bloemen kunnen laten zien, niet doorgaan. Toch geeft het ons de kans om de dingen eens van een andere kant te bekijken en andere mogelijkheden te onderzoeken. Op dit moment worden er nog volop seizoensbloemen geteeld en dit gaat zeker door. De winter is namelijk ook een seizoen. Dat we, net toen we dachten een beetje losser te kunnen gaan leven, weer even in de stoel worden gedrukt, betekend nog niet dat we ons direct bedrukt hoeven te voelen. Reden te meer om eens te onderzoeken of er nog bloemen in de bloemenwinkel te vinden zijn die je nog nooit thuis in de vaas hebt gehad. Ik weet bijna zeker dat dit met het assortiment van Summerflowers gaat lukken. Zie je het niet zitten om naar de winkel te gaan, dan is het heel goed mogelijk om online je bloemen te bestellen. Via allerlei sites kun je bloemen bestellen of zelfs een bloemenabonnement afsluiten, zodat je elke paar weken een origineel boeket in huis krijgt. We weten dat de thuisbezorg site Bloomon erg veel gebruik maakt van de bloemen van onze telers. Reden te meer om dit eens uit te proberen. Nieuwe tijden vragen om nieuwe gebruiken. Het is niet de sterkste die overleeft,  maar degene die zich het beste aan de nieuwe leefomgeving kan aanpassen. Ik weet niet welke kant het op gaat, maar wij gaan gewoon door en passen ons aan de omstandigheden aan. Prettig najaar.