Indian Summer

Summerflowers_2020_blog_week_45

Vorige week ben ik een weekje op vakantie geweest. Eigenlijk was het reisdoel de Canarische Eilanden, maar om begrijpelijke reden is dit het Drents-Friese Wold geworden. Omdat ik geen koning ben, kon ik gelukkig zelf verzinnen dat een vliegvakantie niet de ideale manier is om het goede voorbeeld te geven. Deze vakantie heeft naast veel rust ook wat inzicht opgeleverd. We hebben gefietst en in plaats van lekker op een terrasje koffie te gaan drinken hebben we zelf koffie en brood meegenomen en onderweg opgedronken op een bankje in het natuurgebied. In eerste instantie wel vreemd, maar zeker niet minder leuk. Het is even wennen, maar zelf koken op vakantie kan ook best rustgevend zijn. Nu het er op lijkt dat deze situatie nog wel even door blijft gaan, denk ik dat we nog even moeten wachten met het normale leven. We zijn meer thuis en maken dat gezellig. De eerste tekenen van hamsteren zijn er al. Dit keer geen WC papier, maar kerstbomen. Deze kerstbomen gaan het waarschijnlijk, als ze al in huis worden gezet, niet uithouden tot de kerst. Gaat er dan net voor de kerst een nieuwe kerstboom in, of komt er een mooie plant of een mooie bos bloemen te staan. Persoonlijk ben ik natuurlijk voor een mooie bos bloemen. Die zijn er genoeg en de gemiddelde bloemist is handig genoeg om hier een echt kerstboeket van te maken. Tijdens het fietsen hebben we in een week tijd een heel seizoen zien veranderen. Begin van de week was het nog redelijk groen, toen het echter een dag ging regenen en waaien veranderde het bos in een echt najaar tafereel. De fietspaden waren amper nog te vinden door de afgevallen bladeren en je gleed weg over de afgevallen eikeltjes. De bomen waren in een paar dagen veranderd van groen tot een echte Indian Summer. Als ik in het vliegtuig was gestapt was me nooit opgevallen hoe snel dit kan gaan. Lekker in Nederland blijven en je huis opfleuren met mooie bloemen heeft dus zo zijn voordelen. Zeker als de onvrede over het niet kunnen gaan en staan waar je wil, een beetje naar de achtergrond verdwijnt, is deze periode helemaal niet alleen negatief. Gisterenavond had ik een vergadering die 2,5 uur duurde. Normaal is dit overleg in den Bosch, voor mij al snel 1,5 uur rijden. Dus 3 uur heen en terug. Nu was de vergadering om half 10 afgelopen en ik zat om kwart voor 10 op de bank, terwijl ik om kwart voor 7 nog zat te eten. Laten we de komende tijd gewoon ondergaan wat er gebeurt, zonder te veel te mopperen en hopen dat de situatie dit voorjaar weer redelijk normaal wordt. Geniet ondertussen van al het moois dat de Nederlandse natuur te bieden heeft. Dat is veel meer dan de meeste mensen denken.