Begin en eind

Header fb januari 2019

De winter is het seizoen van het einde en van het begin. Het einde van een vreemd jaar met allerlei zaken waar we niet op zaten te wachten, maar ook het begin van een nieuw jaar waarin hopelijk alles weer langzaam op gang komt. Wat betreft de bloemen hoeft het wat ons betreft niet langzaam op gang te komen. Vanaf december zijn de bolbloemen in de bloemenwinkel te koop. Deze kunnen ook heel goed gebruikt worden in de kerstcreaties. Zeker de bol op pot is een echte topper voor iedere bloemist die voor zijn klant iets bijzonders wil maken. De Amaryllis zorgt in de kerstperiode voor de robuuste rode- en de Helleborus, ofwel de kerstroos, voor de fijne witte kleur. Als afgeleide van de kerstster is er de Euphorbia fulgens, die er als volle neef van de kerstster is als snijbloem in een palet aan kleuren. De hele winter beschikbaar, maar juist in de kerst in de witte en rode vorm erg goed te gebruiken, is de Astilbe. Na de jaarwisselingsperiode zijn de bolbloemen leidend, maar de seizoensbloemen blijven steeds vaker als kers op de taart beschikbaar. Voor de bloemisten die echt iets speciaals willen bieden, kan de hele winter worden gewerkt met de beperkt beschikbare pioenrozen. Via onze teler My Peony zijn deze namelijk jaarrond beschikbaar. Ditzelfde geldt voor de Asclepias Beatrix, die door onze teler Meewisse exclusief in Nederland wordt geteeld. Hiernaast natuurlijk bolproducten zoals de meest bijzondere soorten tulpen, hyacinten en Muscari (blauwe druif) die het voorjaar compleet maken. Onze telers telen de meer bijzondere soorten, zodat de bloemenwinkel echt iets leukers aan te bieden heeft dan de gemiddelde supermarkt. Dus koop het bosje bloemen gerust bij de supermarkt, maar het bloemcadeau bij de bloemist. Elke bloemist kan dus zijn eigen onderscheidende bos bloemen aanbieden. Speciaal in de winter zijn er verschillende bes-producten. De Ilex is hierin de meest opvallende. Tot ruim na de jaarwisseling is deze vaak vuurrode bes te verkrijgen. De Ilex is tegenwoordig zelfs in veel meer kleuren dan rood te verkrijgen. Vraag gerust naar deze andere kleuren bij uw groothandel. Vaak zijn er veel meer soorten bloemen bij de telers beschikbaar dan de gemiddelde groothandel uit zichzelf aanbiedt. Vraag gerust naar de producten die u op onze website vindt onder het tabblad ‘beschikbaarheid’. Hier staat precies wanneer een bloem beschikbaar is. Met deze informatie hoeft u dus nooit meer de klant teleur te stellen. Aan het begin van het jaar moet natuurlijk die lege plek van de kerstboom worden opgevuld. Dit kan natuurlijk met een mooie groene plant, maar hier past natuurlijk altijd een mooie kleurige bos bloemen bij. Als het weer te slecht is, of als er andere redenen zijn om binnen te blijven, dan zijn er steeds meer mogelijkheden om ook bloemen online de kopen. Zowel bij de grote initiatieven als bij de bloemist om de hoek. Steeds meer bloemenwinkels zijn het afgelopen jaar deze service aan gaan bieden, zodat het voor iedereen mogelijk is om bloemen in huis te hebben. Gemak dient de mens. Veel bloemen plezier deze winter.