Betrekkelijkheid

Summerflowers_2020_Blog_week_6

Ik probeer in deze blog altijd de wereld van zijn mooie kanten te bekijken. Niemand heeft iets aan een verhaal dat steeds de betrekkelijkheid van de wereldse zaken onder de aandacht brengt. Toch werd ik afgelopen week geconfronteerd met een bericht waar ik niet onderuit kom om hier iets over te zeggen. Wij van Summerflowers brengen regelmatig nieuws over pioenrozen. Gewoon omdat het mooi is, maar ook omdat dit voor onze kwekers een groot product is. Tot onze telers en sponsors behoort ook My Peony. De oprichter en drijvende kracht achter My Peony was Ernst Star. Tot onze schrik is Ernst op 28 januari na een zeer kort ziekbed plotseling overleden. Ernst was een zeer inspirerende man, die zeker niet aan het eind van zijn leven was. De energie die Ernst had op zijn 63, paste meer bij iemand van 40. Ernst hield mij regelmatig een spiegel voor als ik de dingen anders zag dan hij. Ernst’s liefde en bevlogenheid voor het bloemenvak kon, zelfs als je met hem van mening verschilde, alleen maar inspiratie opleveren. Kortom, met deze markante figuur verliezen we een icoon uit het bloemenvak die niet te vervangen is. We wensen zijn familie en vrienden dan ook sterkte om dit verlies te verwerken. Sterkte ook voor al de mensen die vanaf nu het levenswerk van Ernst zonder hem moeten voortzetten. Ik ben er van overtuigd dat dit gaat lukken. Deze gebeurtenis drukt je met de neus op de feiten. Wat is belangrijk. Alle dingen waar ik het in mijn vorige verhaal over heb gehad zijn belangrijk, maar sneeuwen nu een beetje onder. Toch gaat het leven verder en ook wij gaan door met de zaken die Ernst belangrijk vond, namelijk aandacht schenken aan al die mooie bijzondere bloemen, die wel worden geteeld, maar die nog niet door iedereen worden gezien. Het wordt straks weer voorjaar en alles gaat weer aan de groei. Over een paar maanden bloeien de eerste Nederlandse pioenrozen weer. Hoewel de pioenroos, mede dankzij My Peony jaarrond verkrijgbaar is, luidt de Nederlandse pioenroos toch een beetje het voorjaar in. Met de pioen is het jaar voor de binnenlandse teler echt begonnen. Om toch een beetje positief af te sluiten, de dagen lengen, zeker in de middag al weer behoorlijk en zelfs al is het koud, de bloeiende narcissen, krokussen en sneeuwklokjes luiden het voorjaar is. Geniet van het nieuwe voorjaar en blijf gezond.