Partijbelang.

Summerflowers_2020_Blog_week_12

Zoals de meeste mensen denk ook ik soms dat het belang van onze sierteelt sector de meeste aandacht verdient. Als ik in mijn omgeving mijn oor te luisteren leg, behoren de boeren en tuinders tot de groep mensen die het hardst werkt. Ik heb geen enkele reden om hier aan te twijfelen. Nu ben ik in de gezegende omstandigheid dat in mijn kennissenkring en ook in mijn familie meer mensen zijn die niet in de agrarische sector werken, dan mensen die wel tot de boeren en tuinders behoren. Ik ben dus in de gelegenheid om mijn oor ook eens in een andere sector te luisteren te leggen. Ik weet dus dat ook in andere sectoren de meeste mensen denken dat ze harder werken dan in welke andere sector ook. Een familielid in de detailhandel heeft zijn winkel per week minimaal 54 uur open. Hiernaast moeten er nog inkopen gedaan worden en moet de webshop worden bijgehouden. Toch is hij nog blij met de verschillende extra koopavonden. Een vriend in de horeca begint om 7 uur in de ochtend met het ontbijt van de hotelgasten en sluit ‘s nachts om 2 uur zijn kroeg, om nog even schoon te maken. Natuurlijk doet hij dat samen met zijn vrouw, dus het valt nog mee. Wel 7 dagen per week, dat dan weer wel. Ditzelfde gaat op voor de regels die nageleefd moeten worden. Natuurlijk worden we in de agrarische wereld gek van alle steeds weer veranderende regels, die nauwelijks nog bij te houden zijn. Toch hoor ik ook van mijn neef met een transportbedrijf die plotseling chauffeurs in dienst heeft die nog even een paar cursussen moeten doen om te mogen blijven rijden. Mijn dochter op de spoedeisende hulp, die mij uitlegt dat alles dubbel moet, omdat de Corona patiënten niet in aanraking mogen komen met de patiënten die een verkeersongeluk maar net hebben overleeft. Hierdoor zijn voor hetzelfde werk veel meer mensen nodig. Nu denk ik nog steeds dat we in onze sector hard werken, maar het is wel leuk werk. Met onze bloemen hebben we de mogelijkheid om alle andere hard werkende mensen de gelegenheid te geven om hun hardwerkende geliefde te verrassen met een mooi boeket bloemen. Dat we hier erg ons best voor moeten doen geeft ons meer voldoening dan vermoeidheid. Ook denk ik dat het belang van onze partij precies net zo groot is als de belangen van andere partijen. Als deze andere partijen net zo gelukkig worden van hun werk en omgeving, leven we eigenlijk in het mooie land waar ik blij van wordt. Zolang er een beetje evenwicht bestaat, is het helemaal niet erg dat mensen vechten voor hun partijbelang.