Hoera Voorjaar Lente 2021

Header

Het voorjaar is weer in aantocht. De narcissen en krokussen bloeien langs de weg. De Bollenstreek begint langzaam in bloei te komen. Ondanks dat het begin april nog best wel koud kan zijn, is het voorjaar echt begonnen. In de bloemenwinkel is dit goed te zien. Naast het assortiment bolbloemen, wordt de winkel langzaam gevuld door het grote assortiment van de z.g. zomerbloemen. Hoewel de naam lijkt te zeggen dat de zomer al daar is, betekend de naam zomerbloemen voor ons meer dat dit de bloemen zijn van het seizoen, die de echte bloemenliefhebber een zomergevoel geven. Voorbeelden zijn de Myosotis ofwel het vergeet-mij-nietje. Dit bloemetje is als snijbloem te koop en heeft een prachtige hemelsblauwe kleur. Omdat de telers natuurlijk altijd bezig zijn om iets nieuws te introduceren, is dit bloemetje er nu ook in wit en in mixkleuren tussen blauw en wit. Voor de echte liefhebber is het voorjaar natuurlijk ook het seizoen voor het Lelietje der Dalen. Deze, in het latijn Convallaria genoemde bloemetje wordt veel in bruidswerk gebruikt en heeft een zeer sterke,  maar aangename geur. Geurend zijn vaak ook de pioenrozen die in de lente hun belangrijkste seizoen hebben, want hoewel deze bloem jaarrond te verkrijgen is, is het een echte lentebode. Er zitten veel verschillen tussen de verschillende pioenrozen. Er zijn zo veel soorten, dat je het hele seizoen steeds andere pioenen in huis kunt hebben. Het begint een beetje met de z.g. Coral soorten. Deze grote, vaak op de vaas van kleur veranderende, reuzen zijn een lust voor het oog. De geur is per pioenroos verschillend. De fijnste geur heeft de pioen Duchesse de Nemours. Deze geur is zo herkenbaar dat je alleen al hieraan deze pioen herkent. Ondanks dat deze pioen in het begin een vrij kleine knop heeft, maakt hij de verwachting helemaal waar. Een andere pioen die de verwachtingen vaak overtreft is de Alertie. Deze, in de knop kleine, lichtroze pioenroos heeft de eigenschap dat hij altijd uitkomt en dan minimaal een week op de vaas mooi blijft. Op de vaas kleurt hij naar bijna helemaal wit. Na de pioenen is de beurt aan de kopcampanula. Ook deze is er in steeds meer kleuren. Omdat het assortiment in het voorjaar zo groot is, is het niet mogelijk om alles te beschrijven. Hiervoor hebben wij op onze website alle mooie bloemen voor u op een rijtje gezet. Hier kunt u opzoeken wanneer een bloem bloeit en ook nog welke teler deze bloemen teelt. Omdat het voorjaar toch nog een specialiteit heeft, willen we nu alleen de Ranonkel nog onder de aandacht brengen. Deze prachtige gevulde bloemen spreken tot de verbeelding. Vanaf het moment dat de bloemen op de vaas staan, bloeien ze steeds verder uit, in een veelvoud aan gekleurde bloemblaadjes. Wie deze bloemen eenmaal in huis heeft gehad, wil ze eigenlijk steeds blijven kopen. We zouden willen dat het altijd lente bleef.