File in de bollenstreek

Summerflowers_2021_blog_week_18

De Keukenhof is eigenlijk niet echt open. Toch is de door mij voorspelde fietsers file in de Bollenstreek echt waarheid geworden. Nog weinig is het zo druk met fietsers geweest dan dit voorjaar. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de nog steeds geldende maatregelen tegen corona, maar ik denk dat ook de opmars van de elektrische fiets debet is aan deze grote hoeveelheid fietsers. Eigenlijk waren het alleen de, veelal Aziatische, toeristen die nog op een gewone fiets reden. Wat ook opvalt is dat de gemiddelde leeftijd van de elektrische fiets gebruikers steeds jonger wordt. Was je vorig jaar nog bejaard als je op zo’n ding reed, nu rijden er mensen van alle leeftijden op. Misschien dat ik me nu daarom niet meer schaam dat ik ook zo’n ding heb. Toch ga ik lopen om de bollenvelden te bekijken. File in de auto is al niets, maar op de fiets nog veel minder. Die verschuiving van leeftijd dat er een elektrische fiets gekocht wordt geeft vertrouwen in toekomst van de toekomstige bloemen gebruikers. Als de jonge mensen zich steeds minder aantrekken van wat nu leuk en wat oubollig is, dan zal het ook wel lukken om steeds meer jongen mensen te interesseren in onze mooie, moderne en soms ook ouderwetse bloemen. Nu zijn onze bloemen altijd onderscheidend. Met de bloemen van de Summerflowers kwekers kun je een leven lang elke week een ander boeket bloemen in huis hebben. Van de creativiteit die hiermee uitgeleefd kan worden moeten de jongeren eigenlijk wel enthousiast worden, zeker als je hier ook nog eens bij neemt dat onze bloemen uitstekend geschikt zijn om op een terras te gebruiken. Omdat de bloemen vrijwel allemaal buiten zijn gebroeid, is het bijna ondenkbaar dat er een terras zonder bloemen zou bestaan. De stap naar een wekelijks bloemetje op de eigen tuintafel is dan zo gezet. Hoewel het weer, terwijl ik dit schrijf, erg slecht is, is dit toch weer de eerste hint naar onze slogan Bloemetje Biertje BBQ.  Met het voorjaar in aantocht toch weer de oproep aan de slager en de bloemist om samen te werken en een mooi “Bloemen BBQ pakket” samen te stellen. Na een opgesloten jaar is dit toch de ultieme manier om de iets vergrote bewegingsvrijheid weer te vieren. Bloemen maken altijd gelukkig. Is het niet het vieren van iets leuks, dan is het wel als steun bij een nare gebeurtenis. Inspiratie genoeg te vinden op onze website.