Lekker lange avonden

Summerflowers_herfst_2021

De herfst is een seizoen van tegenstellingen. Aan de ene kant is het jammer dat de zomer voorbij is, maar aan de andere kant zijn die langere avonden ook best wel weer lekker. In eerste instantie kan er nog steeds een beetje genoten worden van de lange avonden, bij sommige mensen buiten onder de overkapping. Deze overkappingen zijn eigenlijk het verlengstuk van de huiskamer. Het is natuurlijk een gemiste kans als daar geen bloemetje op de tafel staat. Zolang het niet vriest is een boeket, buiten of onder de overkapping, geen enkel probleem. Het enige probleem zou zijn dat de bloemen in plaats van één week misschien wel twee weken fris blijven staan. Omdat dit niet bij iedereen bekend is, is het belangrijk dat de bloemist zijn of haar klanten op deze mogelijkheid wijst. Als een boeket echt buiten komt te staan is het belangrijk dat het boeket iets strakker wordt gebonden om er voor te zorgen dat de bloemen niet te veel verdampen. Een boeket bloemen op de tuintafel is trouwens ook aan te bevelen als je binnen zit. In veel tuinen is een tuinverlichting aanwezig waardoor het, ook al zit je binnen, erg aangenaam is als een boeket op de tuintafel de herinneringen aan de zomer nog een beetje levend houdt. Natuurlijk zijn er op dit moment erg veel verschillende soorten bloemen die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. De herfst wordt in de bloemenwinkel vaak vormgegeven door de vele bes-producten, waarvan de Symphoricarpos of sneeuwbessen en de Hypericum met hun vele kleuren de voorlopers zijn. Later in de herfst zijn het meer de rozenbottels die de sfeer bepalen. In de herfst is het niet direct afgelopen met de zomerbloemen. Zonnebloemen zijn er uit Nederland tot eind oktober en de Nederlandse sierkool van buiten is er makkelijk tot eind november. Voor meer kleur is er halverwege de herfst al Euphorbia fulgens verkrijgbaar en gaat de productie van de verschillende kleuren van de Scabiosa atropurpurea gewoon door. Ditzelfde geldt voor de Astilbe die inmiddels jaarrond te verkrijgen is. De herfst is het jaargetijde voor creativiteit. Naast een mooie bos bloemen op de kast of op de tafel is het met de frivole bloemen uit het Summerflowers assortiment ook mogelijk om steeds een paar bloemen over te houden voor een paar kleine vaasjes. Deze vaasjes kunnen gerust kleine lege flesjes zijn. Waarschijnlijk kan de bloemist, door creatief om te gaan met de aanwezige bloemen, de aandacht van de klant veel langer vasthouden dan soms gebruikelijk is. Door te snel naar de kerst toe te werken, worden soms de best interessante najaar-mogelijkheden overgeslagen. Het najaar is inmiddels door het grote aanbod leuke bloemen niet meer saai. Zoek eens op deze site naar leuke dingen en neem direct contact op met uw groothandel om ze te bestellen. Met Summerflowers blijft het niet alleen altijd lente, ook de herfst is met Summerflowers verre van saai.