Op Televisie

Summerflowers_2021_blog_week_39

Elke week zijn er nu van onze telers bloemen op TV te zien. Op SBS6 bij het programma ”De Grote Tuinverbouwing” laten we elke week weer andere en vaak verrassende bloemen zien. Soms zijn het de gewone bloemen die in elke bloemenwinkel te zien zijn en soms zijn het echte curiositeiten. We proberen elk week een ander deel van ons assortiment te laten zien. Omdat we dit doen samen met de promotie campagne 365 bloemen, laten we ook bloemen zien die net buiten ons assortiment liggen, waardoor het steeds weer net even bijzonderder wordt. Half oktober laten we zien dat er een begin is gemaakt met het biologisch telen van zomerbloemen. In de aflevering van zaterdag 16 oktober zijn deze bloemen te zien. Hoewel er nog lang niet genoeg biologische bloemen worden geteeld om alle liefhebbers van een mooie bio-bos te voorzien, vinden wij het wel belangrijk dat iedereen weet dat de ontwikkelingen door gaan. We proberen steeds vanuit onze eigen expertise een pakkend verhaal bij de bloemen te schrijven, zodat het niet alleen maar een mooi plaatje is, maar ook interessant om naar het verhaal te luisteren. Ik ga er vanuit dat iets veel mooier wordt als er een verhaal achter zit. Het bewijs voor mij is dat ik ooit een keer in de stad Cognac ben geweest en daar een proeverij heb bijgewoond bij één van de bedrijven die daar de gelijknamige drank maken. Vanaf dat moment heb ik nooit meer een glas vieux meer gedronken. Doordat ik het verhaal had gehoord kon in ook de smaak beter begrijpen. Wij gaan er vanuit dat we niemand het verhaal achter de bloemen mogen onthouden, omdat de beleving bij een bos bloemen met een verhaal veel mooier is dan gewoon een vaas met een kleurig decoratie stuk. Verhalen zijn er genoeg. Is het niet de herkomst van de naam, of gewoon een mooie teelt technisch feitje, alles wat goed wordt verteld kan de beleving bij een bloem vergroten. Door onze bloemen op TV te laten zien hopen we dat meer mensen het steeds weer wisselende seizoenbloemen boeket steeds meer gaat waarderen. Zowel de telers als de bloemisten kunnen met de seizoenbloemen steeds opnieuw uitpakken met iets nieuws. Zelf neem ik vrijwel elke week wel een bos bloemen mee naar huis. Ik kan jullie vertellen dat dat echt nooit gaat vervelen. Belangrijk is wel dat de ontvanger nooit zal mopperen als de bos een keer wordt vergeten. Ik denk zelf dat een keer vergeten het steeds weer spannend maakt of er wel iets komt. Op die manier blijft het leuk en verrassend. Ter compensatie neem ik ook wel eens zo veel bloemen mee dat mijn vrouw nieuwe vazen moet gaan kopen. Waarschijnlijk komt dat ook wel een beetje door het spreekwoord, ”wie appelen vaart, die appelen eet”. Ik kom veel bij de kwekers en het lukt me niet om een aangeboden bos bloemen te weigeren. Ik heb soms de indruk dat de buren dat inmiddels ook wel weten.