Wintertijd

Summerflowers_2021_blog_week_43_2

Ik behoor waarschijnlijk tot een grote groep mensen die je vrijwel nooit hoort. Ik ben namelijk altijd blij als de tijd wordt verzet. Als het zomertijd wordt verheug ik mij op de lange avonden die dan buiten zijn door te brengen. De voorjaarsbloemen die op dat moment uit de grond springen. In het najaar zie ik het verzetten van de tijd als de start van een gezellig winterseizoen. De avonden zijn lekker lang. In eerst instantie is het ook lekker dat het in de ochtend net iets minder donker is als ik weg ga. Dat is van korte duur, maar het is mooi meegenomen. Van het tijdsverschil zelf heb ik geen last. Dat is niet meer dan wanneer ik vroeger op vakantie ging naar Griekenland. Wat ik wel leuk vind is de wandeling door een bos dat in rust gaat. Je ziet de paddenstoelen verschijnen en je voetstappen worden door de afgevallen bladeren gedempt, zodat niet alle dieren gelijk worden opgeschrikt als je er aan komt lopen. Ik vind het ook wel lekker dat als ik door een bos loop, de terrasjes weer open zijn om even een bakkie koffie te drinken. Meestal staat er dan een bloemetje op tafel. Vaak in deze tijd is dit bloemetje vervangen door een mooie tak rozenbottels. Ik heb altijd het gevoel dat de mensen in onze sector in het najaar net even minder haast krijgen. Het drukke seizoen is voorbij en er is weer tijd voor ontspanning. Nu in het najaar zijn er wel bloemen te oogsten, maar dit loopt nooit meer uit de hand door extreem hoge temperaturen, zodat de stress weg kan blijven. Nu ben ik een groot liefhebber van seizoenen. Ik zou nooit op een eiland willen wonen waar het altijd mooi weer is. Natuurlijk wel voor een paar weken vakantie, maar er wonen is iets heel anders. Het veranderen van seizoen is ook het veranderen van de bloemen. Hoewel een groot deel van de bloemen in de bloemenwinkel in principe jaarrond te koop is, wordt de sier toch gemaakt door de seizoensbloemen. Op dit moment zijn de bessen heel populair. Deze geven de gezelligheid van de herfst weer. Zelf geniet ik volop van het veranderen van het seizoen en het hierbij behorende verzetten van de klok. Ik vind het oprecht jammer dat er mensen zijn die hier wel last van hebben. Ik wil deze mensen aanraden om in de moeilijke dagen rond het verzetten van de tijd eens in het bos te gaan wandelen en op de terugweg een mooi herfstboeket mee te nemen. Ik hoop dat deze periode dan dragelijker wordt. Succes en plezier met de herfst.