Laatste loodjes

Summerflowers_2021_blog_week_51

2021 is al weer bijna voorbij. Zelf heb ik het idee dat dat weer sneller is gegaan dan de voorgaande jaren. De tijd vliegt. Toch komt dit niet doordat er sprake is van sleur. Ik denk dat ik nog nooit een jaar heb meegemaakt waarin zo veel spannende dingen zijn gebeurd. Alleen wat betreft het weer was het iets rustiger. Behalve de overstromingen in Zuid-Limburg en de wateroverlast in het begin van het jaar in Noord-Holland was het weer voor de gewassen wat minder belastend. De afgelopen drie jaar hadden we last van hittegolven die de teelt regelmatig ontregelden. Dit jaar hadden we alleen nog een, door veel mensen niet eens opgemerkte, vrij extreme droge periode in september.

Nu het jaar ten einde loopt ben ik eigenlijk alleen nog bezig met het volgende seizoen. Wat zijn de kansen voor de seizoensbloemen. Natuurlijk vind ik die erg goed. Als we met onze telers dezelfde kwaliteit blijven maken als de afgelopen jaren, kan het niet anders of het aandeel seizoensbloemen in de winkels zal hoger worden. Dat is voor u als bloemenliefhebber natuurlijk erg gunstig. Neemt niet weg dat het altijd nuttig is om de bloemist om bloemen te vragen die niet in de winkel staan. Soms koopt een bloemist die niet in, omdat er niet naar wordt gevraagd. Alleen komt het er op neer dat er nooit om gevraagd gaat worden, als het niet in de winkel staat. Als u dus op ons podium of op onze Social Media een leuke bloem tegenkomt die de bloemist niet heeft, vraag er dan naar. De bloemist kan deze dan gaan inkopen, omdat er wel vraag naar is.

De grootste reden dat Summerflowers is opgericht is het feit dat de telers heel mooie bloemen teelden en dat de liefhebber dit niet wist. Door onze informatie willen we dit verbeteren. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de vraag bij de bloemist komt.
Soms moet je de bloemist gewoon een beetje helpen. De bloemist heeft het soms te druk om alles zelf bij te houden. Hoe leuk is het als deze door de klant aan ideeën wordt geholpen. Vragen om bloemen die niet in de winkel staan is geen verwijt aan de bloemist, maar een uitgestoken hand om de bloemist te helpen met een mooi assortiment. Als hier een mooie wisselwerking ontstaat tussen de klant en de bloemist, is dat precies het doel waarvoor wij Summerflowers ooit hebben op gericht.

Hoewel het jaar is afgelopen, blijven wij als Summerflowers natuurlijk ons best doen om u van de laatste nieuwtjes te voorzien. Naast alle bloemen gerelateerde zaken, wensen wij u natuurlijk ook nog zeer prettige en gezonde feestdagen toe. Op die manier vallen de laatste loodjes best wel mee.