De hele winter onze bloemen op TV

?????????????

De afgelopen winter zijn we druk bezig geweest om de seizoensbloemen op TV te krijgen. Wekelijks zijn onze bloemen te zien bij het SBS6 programma ‘De Grote Tuinverbouwing’. Samen met ‘365 Dagen Bloemen’ maken we elke week een selectie van bloemen die op dat moment beschikbaar zijn. Soms is het in de winter wat moeilijk, maar tot nog toe is het steeds gelukt. Straks naar het voorjaar toe zal het makkelijker zijn, wanneer er weer meer bloemen uit ons assortiment bloeien.
We hebben al wat voorwerk gemaakt en het afgelopen voorjaar een mooie film gemaakt over pioenrozen. Deze film zal dit voorjaar worden uitgezonden. We hebben ook een film over het gebruik van de bloemen op een opleidingscentrum voor bloemisten. We vinden het belangrijk dat de jonge aanstaande bloemisten met onze bloemen leren werken. In het verleden hebben we dit meer gedaan. Tijdens de examens van een arrangeursopleiding hebben wij de studenten voorzien van meer dan 90 verschillende zomerbloemen. De leerlingen stonden versteld van het grote assortiment bloemen dat wij als Summerflowers telers elke dag weer op de markt brengen.
Doordat we nu de hele winter door onze bloemen laten zien, hoeft de gebruiker, straks aan het begin van het seizoen, er niet meer aan te wennen en kan direct als de grote productie weer van start gaat, van het voorjaar gaan genieten.
Een leuk weetje is dat er in beperkte mate nu jaarrond pioenrozen in de bloemenwinkel beschikbaar zijn. Hoewel de bloemen niet direct in de winkel zullen staan, kan de goede bloemenwinkelier deze wel voor u bestellen. Vooral voor speciale gelegenheden zoals b.v. bruiloften is dit zeker het overwegen waard. Dit geldt ook voor de Astilbe. Zeker de licht roze en witte varianten die veel in bruidsboeketen worden gebruikt, zijn op verzoek jaarrond voor de bloemist beschikbaar.
Eigenlijk zijn de jaarrond producten bedoeld om de aandacht voor de seizoenproducten vast te houden, zodat de bloemen in het topseizoen, wanneer ze volop beschikbaar zijn, niet worden vergeten. Dit is ook een beetje de bedoeling van het de hele winter deze bloemen te laten zien op televisie.
Het schrijven van dit verhaal brengt me in gedachten alweer een beetje naar het voorjaar. Nog maar twee maandjes wachten en de zomertijd gaat alweer in. Tot die tijd nog maar even lekker genieten van die lekkere lange winteravonden.