Zomer 2022

IMG_20220527_121523 (002)

In de zomer wordt er door veel mensen echt buiten geleefd. De zon heeft de hoofdrol en in de avond is het lekker vertoeven in de koelte. De bloemen worden nu zowel binnen als buiten gebruikt.
Het gebruik van bloemen op de veranda of het balkon is echter nog steeds geen gemeengoed. Nog steeds wordt gedacht dat bloemen het buiten niet goed zouden kunnen doen. Voor de bloemenwinkel ligt hier de schone taak om de klanten hierop te wijzen. De meeste bloemen die we op dit moment met de Summerflowers telers produceren komen van buiten. Ze zijn buiten gegroeid en kunnen dus heel goed tegen de buitenlucht. Belangrijk is wel dat de boeketten die voor buiten worden verkocht wat compacter gebonden worden en er wat minder uitstekende bloemen worden gebruikt. Door in de bloemenwinkel te vragen of de bloemen voor binnen of buiten zijn, zorgt er ook voor dat de klant hierover na gaat denken. Veel mensen zullen nog nooit op het idee gekomen zijn om bloemen op de terrastafel te zetten.
De keuze in bloemen is overweldigend. De laatste pioenrozen zijn half juni nog in goede kwaliteit te koop. Hierna gaat de zonnebloem de hoofdrol in de boeketten overnemen. Bloemen als Alchemilla en Campanula lopen samen  met de pioenen de zomer in. Saponaria, Centaurea, Eremurus en duizendschoon zijn de vaste bekenden in de vroege zomer. Verder in de zomer en natuurlijk ook de hele zomer door zijn er Phlox, Veronica, Astrantia, Astilbe, Sandersonia, Agapanthus, Solidago en nog echt veel meer. Op de Summerflowers website staat informatie over meer dan 100 verschillende bloemen, die ook nog eens zijn onderverdeeld in vele kleuren en vormen.
De zomer moet veel meer gebruikt worden om de zomerbloemen die er beschikbaar zijn onder de aandacht te brengen. Dat de zomer een slappe bloementijd zou zijn heeft voornamelijk te maken met de onbekendheid van de klant met de mooie bloemen die in uitstekende kwaliteit in de zomer beschikbaar zijn. Een bloemetje als verrassing bij een bezoek in combinatie met een mooie fles wijn. Een prachtig boeket bij de BBQ, maar ook als geschenk als we bij iemand gaan eten.
De cadeau functie van de bloem moet weer terug komen. Lukt het ons niet alleen, dan maar samen met de bonbons en de fles wijn. De bloemenwinkel en de marktkoopman kunnen de zomer weer omdopen tot een bloemenfestijn. De zomer is het bloemenseizoen, dus overal waar mogelijk is bloemen in de vaas. De slogan van Bloemenbureau Holland is niet voor niets WIJ HEBBEN BLOEMEN NODIG. Prettige zomer.