Leuke dingen

Summerflowers_Blog_week41_2022

Zo in het najaar doen we met Summerflowers best nog erg veel leuke dingen. Een paar weken geleden hebben we weer een fotoshoot gedaan met Floral Fundamentals. Eind oktober doen we er weer één. Voor ons een beetje laat, maar we hebben nog genoeg bloemen om te laten zien. Vorige week hebben we bloemen verzorgt voor een nieuw televisieprogramma met Rob Verlinden. Rob pakte uit met een vreselijk groot bloemwerk van de Summerflowers telers. Elke week verzorgen we bloemen voor het SBS6 programma de grote Tuinverbouwing. Volgende week gaan we zelfs nog een keer bij een teler op locatie een film maken over de Leeuwenbek, die in datzelfde programma te zien zal zijn. We beginnen al weer een beetje na te denken over onze deelname aan de Aalsmeerse Trade Fair. Op deze beurs laten we zien wat Summerflowers allemaal doet en bieden daar de telers van Summerflowers de mogelijkheid om in onze stand af te spreken met hun klanten, de bloemen handelaren. Dit is heel belangrijk om af te kunnen stemmen of deze klanten wel dezelfde bloemen leuk vinden als de telers. Het lijkt er een beetje op dat als de meeste buitenbloemen op gaan raken, de telers echt behoefte hebben om met elkaar het seizoen te evalueren. Hiervoor organiseren wij natuurlijk weer een interessante telersbijeenkomst die in dit keer in het teken staat van de techniek. Techniek is voor onze telers erg belangrijk. Niet alleen voor het bossen van de bloemen, maar ook voor de teelt komt steeds meer techniek kijken, als we aan de steeds strengere voorwaarden rondom het milieu willen blijven voldoen. Natuurlijk gaan we niet zitten wachten tot iets niet meer mag. De Summerflowers telers zijn eigenlijk altijd bezig om te kijken of ze de regelgeving en stap voor kunnen zijn. Pas na gaan denken als iets niet meer mag, is niet meer van deze tijd. Eigenlijk is deze groep telers best een vooruitstrevende groep. Omdat er vaak buiten wordt geteeld, is het best lastig om te werken met alle mogelijke buiten omstandigheden, zoals te veel zon, te veel wind, een hagelbui op z’n tijd. Om maar niet te praten over de regelmatige beregeningverboden die er worden afgekondigd. De teler zal steeds zijn uiterste best moeten doen om goed op al deze snelle veranderingen aan antwoord te vinden. Lastig, maar wel uitdagend. Voor iedereen die nu nog denkt dan de bloemen buiten vanzelf groeien is dit misschien een verrassing. Neemt niet weg dat deze uitdagingen het vak van bloementeler interessant maakt. Iedereen die denkt dat in de bloemenkwekerij werken saai is, moet maar eens een dag op de kweker meelopen. Ik weet zeker dat een geïnteresseerd persoon na een dag al een ander beeld van deze innovatieve bedrijfstak heeft gekregen. Het blijft leuk.