De beste wensen voor 2023

Bloemstuk gemaakt in roze vilten hartvorm. De seizoensbloemen die gebruikt zijn zijn allemaal in blauw en wittinten.

Vanaf deze plek wens ik iedereen het beste voor het jaar 2023. Dit jaar gaat geweldig worden, dat voel ik gewoon. Klinkt een beetje raar, maar waarschijnlijk is de onderbouwing van deze gedachte ongeveer net zo realistisch als wanneer ik zou zeggen wat het een vreselijk rot jaar wordt. Met deze beredenering kies ik er dus voor om een geweldig jaar te voorspellen. Ik denk echt dat er een kans bestaat dat dit uitkomt, maar hierover zal ik meer vertellen aan het einde van het jaar.

Ik denk dat dit jaar echt onvoorspelbaar is. Het enige dat we kunnen doen is ons best doen om aardig tegen elkaar te zijn en op zoek te gaan naar de positieve dingen. Het voordeel van naar iets zoeken is dat je het vaak ook nog vind. Als je dus naar positieve dingen zoekt is de kans groter dat het een positief jaar wordt dan dat je op zoek gaat naar negatieve dingen. Het grote voordeel in deze tijd is dat je door het internet wordt geholpen om te vinden wat je zoekt.

Als je steeds naar positieve dingen zoekt op het internet dan gaat dit internet jou helpen. Het internet zoekt dan steeds voor jou de positieve berichten en als je dit goed doet krijg je geen negativiteit meer binnen. Ik ga er een beetje vanuit dat dit zo werkt, want andersom werkt het ook. Als je zoekt op negatieve dingen, dan “denkt” het internet dat jij dat leuk vind en gaat dan op zoek naar berichten die bij jou interesse passen. Hierdoor raak je dan in een spiraal van negativiteit waar je niet meer uitkomt en wordt zo overtuigt dat dit de echte wereld is dat je de kans loopt om rare dingen te gaan doen of denken.

Omdat ik veel van deze negatieve geluiden in mijn omgeving hoor, heb ik besloten om deze kennis op de tegenovergestelde manier toe te passen. Ik zoek alleen op leuke dingen en dan hoop ik ook dat het internet voor mij de leuk dingen op gaat zoeken. Is dit helemaal reëel?, ik heb geen flauw idee. Ik weet wel dat ik van leuke dingen opzoeken veel gelukkiger wordt dan luisteren naar doomdenkers.

Wat dit jaar wel voorspelbaar is, is dat de zomerbloementelers al weer volop bezig zijn om hun teelt voor het komende seizoen voor te bereiden. De geluiden op de afgelopen Trade Fair waren veelal positief. De telers geloven er in en gaan hier hun uiterste best voor doen. Voor dit moment zijn de bolbloemen de trend en worden bijgestaan door de div. houtige gewassen zoals seringen en sneeuwballen,  maar ook de prachtige kerstrozen (Helleborus).

Voor de mensen die echt niet kunnen wachten, zijn de zomerbloemen uit de verre gebieden de hele winter beschikbaar. Zeker als het gaat om feesten die niet uitgesteld kunnen worden naar de periode dat deze bloemen van nature wel in Nederland bloeien, kan een uitkomst zijn. Ik weet dat dit weer negatieve reacties uit kan lokken, maar ik heb nu eenmaal besloten daar niet meer aan mee te doen. Ik wens jullie een positief 2023 toe en ben er van overtuigt dat je daar zelf een heel groot deel aan kunt bijdragen door een positieve instelling. De beste wensen.