Weer op gang in 2023

De Summerflowers auto op de achtergrond. Henk staat naast de achterkant van de auto met een heleboel fusten met een variatie aan Seizoensbloemen

De kerstboom ligt alweer ruim een week in de groencontainer en ik vergeet alweer om mensen, die ik dit jaar voor het eerst zie, het beste te wensen voor 2023. Dit betekent dat het nieuwe jaar dus echt weer is begonnen. Toch is de winter voor de zomerbloemen nog wel echt een feit. Deze week moeten we weer bloemen regelen voor De grote Tuinverbouwing. Omdat deze stukjes vaak een maand van tevoren worden opgenomen, vinden veel opnames plaats als de bloemen bij onze telers nog niet bloeien. Eigenlijk willen we de bloemen filmen, een maand voordat ze bloeien. Hierbij komt ook nog eens het feit dat de opnames in de zomer stil liggen, juist als wij veel bloemen in bloei hebben. Dit alles geeft best wel veel geregel.

Voordeel is wel dat wij de bloemen regelen in samenwerking met 365 Dagen Bloemen. Dit betekent dat we de bloemen kunnen regelen bij vrijwel alle bloementelers die bij Royal FloraHolland zijn aangesloten. Dit levert soms heel leuke contacten op met bedrijven waar we de bloemen vandaan halen. Soms komt het ook voor dat de bloemen helemaal nog niet in Nederland bloeien. Op dat moment vallen we terug op de landen in Zuid Europa waar enkele van onze telers een tweede vestiging van hun kwekerij hebben met als doel om hun bloemen langer op de markt te hebben.

Door de samenwerking met 365 Dagen Bloemen willen we het hele assortiment bloemen dat in de groep bloemen valt die bij dit project zijn betrokken op TV laten zien. Dit houdt in dat we ook bloemen halen bij de grotere import bedrijven. Naast dat deze bedrijven andere bloemen kunnen leveren hebben ze ook vaak de bloemen, die bij onze telers in Nederland nog niet bloeien, al een maand voordat ze bij ons bloeien leverbaar. Dit laatste stelt ons in staat om inderdaad de bloemen te filmen, een maand voordat ze bloeien.

Natuurlijk komt de Nederlandse sierteelt ook weer op gang. De bolbloemen zijn nu aan hun topseizoen begonnen. Hoewel deze bolbloemen niet onze belangrijkste doelgroep is, hebben we wel telers die b.v. tulpen telen in de rolkas in een afwijkend sortiment en een uitmuntende kwaliteit die we gerust een niche product kunnen noemen. Niet dat we iets tegen de supermarkt tulpen hebben, maar de extra kwaliteit die voor de liefhebber in de bloemenwinkel te koop is, is natuurlijk niet te versmaden. Wij staan eigenlijk altijd voor de snoepjes in de bloemenwinkel. De grote bloemensoorten heb je natuurlijk altijd nodig, maar op elke taart hoort nu eenmaal een kers. Als telers van Summerflowers zijn we gespecialiseerd in deze kersen. Mooie bloemen met een mooi verhaal.