Heerlijk Voorjaar

Collage met in het midden de ene fiets die is blijven staan met het kapotte hangslot er nog aan, links zie je een foto van het speldje en van de bloemen en rechts een foto van de uitreiking.

Het voorjaar is nu echt begonnen. In het dorp waar ik woon zijn de ergste alcoholdampen na de carnaval weer opgetrokken en met frisse moed gaan de bloementelers weer aan de slag met het voorjaar, want er zijn al weer genoeg zaken te regelen voor een goede oogst.
Afgelopen week ben ik, vlak voor de carnaval nog even in het zuiden geweest voor een bijeenkomst van de vaste planten vereniging. Het carnaval was daar toen al goed te zien. In Venlo waren ze overal bezig om grote podia op te bouwen voor de feesten die het weekend erop gevierd zouden worden.

We waren hier op de fiets heen geweest en na een leuke dag bleek één van de twee fietsen te zijn gestolen. Eigenlijk was de lol er toen wel een beetje vanaf. Na een aantal belletjes met de politie werd ons duidelijk gemaakt dat je online aangifte kon doen. Toen dat eenmaal was gebeurd, konden we ons gaan beraden op de vraag hoe we nu weer terug moesten naar ons hotel in Arcen. Natuurlijk niet zo moeilijk, één op de fiets en de ander met de bus.

Onderweg op de fiets zag ik dat de bomen net iets minder doorzichtig begonnen te worden, doordat de knoppen beginnen op te zwellen. Best wel vroeg, maar dat denk ik elk jaar. Op de fiets was ik op zoek naar de verschillen tussen de verschillende boomsoorten en ontdekte ik dat er best wel veel bomen al volop pollen aan het afstoten waren. Omdat ik zelf geen last heb van hooikoorts let ik daar normaal niet zo erg op. Op dat moment zocht ik eigenlijk wat afleiding, omdat ik toch nog steeds wel boos was op de fietsendief. Ik merk ook dat als je een beetje boos bent je veel sneller fietst.

Eenmaal terug in het hotel zag ik in de badkamer het boeket bloemen staan dat ik de dag ervoor had gehad van de leden van de vakgroep vaste planten van LTO Nederland. Ik kreeg die omdat ik in mijn leven zo mijn best had gedaan voor het vaste planten vak. Samen met een spelt viel mij die eer te beurt. Het zien van dat mooie boeket bloemen maakte eigenlijk mijn dag wel weer goed. Doet me een beetje denken aan de spreuk “mooi wat bloemen doen”.
Na het drinken van een verdiende carnavalsborrel was eigenlijk de rust wel teruggekeerd. Natuurlijk moeten we wel alles nog regelen, want we hebben nog steeds een fiets te kort, maar we hebben ons er niet door uit het veld laten slaan. Voor een deel komt dat door die mooie bos bloemen.

Hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik graag zou weten waar de fietsendief woont. Als ik dat wist dan zou ik hem een mooie bos bloemen laten bezorgen en hem sterkte wensen met zijn toch wel treurige leven. Natuurlijk zou ik hem ook nog even vragen mijn fiets terug te brengen, maar dat terzijde. Prettig voorjaar.