Nieuw begin

Close up van een dubbele narciss met op de achtergrond meerdere narcissen in geel oranje en groene bladeren

Met de titel ‘Nieuw begin’ doel ik voor een deel dat het begin van de zomertijd voor de meeste mensen het echte nieuwe begin is van een mooie zomer. Tijdens het avondeten is het nog niet donker en dat je een uur vroeger uit bed moet, zijn de meeste mensen na een week alweer vergeten. Voor mij geldt dat eigenlijk ook, maar toch is het dit jaar anders.

Dit jaar heb ik veel meer tijd, omdat ik niet verder ga met mijn werk als adviseur en dus ook niet meer in de vakbladen schrijf. Het verhaal dat ik elke twee weken op de website van Summerflowers schrijf, gaat ook anders worden.

Zoals misschien nog niet iedereen weet gaat Summerflowers met de meeste activiteiten stoppen. Niet omdat het niet nodig is om de verhalen te blijven vertellen, maar omdat het niet is gelukt om iemand te vinden die bij Summerflowers de kar kan gaan trekken. Omdat alles geld kost, blijkt het niet verantwoord om, op de manier zoals we nu Summerflowers runnen, door te gaan.

Hoewel Summerflowers in deze vorm stopt, wil dat nog niet zeggen dat ik stop met schrijven van verhaaltjes. We zijn volop bezig om te kijken of er een alternatief platform gevonden kan worden om deze verhalen te blijven vertellen. Verhalen vertellen blijft namelijk belangrijk. Zonder verhaal geen volledige beleving van de mooie bloemen die de Summerflowers groep produceert.

De titel ‘Nieuw begin’ is voor mij dus in drievoud. In de eerste plaats ga ik van mij pensioen genieten, in de tweede plaats moet ik een nieuw podium vinden voor de verhaaltjes die ik zo graag schrijf en ten derde vind ik het gewoon leuk dat het weer voorjaar is. Want voorjaar is het.
De bomen lopen uit en in de bollenstreek staan de eerste percelen geel van de bloeiende narcissen en komt de eerste kleur op de vroege percelen hyacinten. Dat het vaak regent doet eigenlijk helemaal niet af van de schoonheid van de streek in deze periode. Mijn vader zei vroeger altijd dat de narcissen groeien van regen en wind. De narcissen hebben dus niets te klagen.

Deze week is de Keukenhof in Lisse weer open gegaan. Op de Keukenhof zijn niet alleen veel bolbloemen te zien, maar er is ook een doorlopende presentatie van zomerbloemen in de diverse paviljoens. Een bloem als Astilbe wordt zelfs de gehele Keukenhof periode geshowd door de Astilbe werkgroep, waarvan ik zelf een trots lid ben.

Natuurlijk blijft Summerflowers voorlopig de T.V. uitzendingen van De Grote Tuinverbouwing verzorgen met verhaaltjes en bloemen. Ook deze Blog zal voorlopig op onze website en via onze socials te volgen zijn. Ondanks dat het een beetje lijkt op een einde, heb ik vast het plan om er een nieuw begin van te maken.

Prettig voorjaar.