Een nieuwe start

Bloemdesign met oa zonnenbloemen met op de achtergrond een groene deur. Een symbool voor een nieuwe start.

Voor Summerflowers is er weer een nieuwe start. Nadat we dit voorjaar hebben besloten om met Summerflowers te stoppen, is het nu tijd om de zaken op een rijtje te zetten. Na enige tijd wat rust te hebben genomen, kom ik toch tot de conclusie dat we met Summerflowers een podium in handen hebben dat te kostbaar is om zomaar helemaal op te geven. We hebben de facebook pagina deze zomer in stand gehouden en ook de website hebben we in de lucht gehouden. Dit was puur omdat we niet helemaal konden accepteren dat het podium Summerflowers zomaar zou verdwijnen.

Ook deze blog is op een laag pitje doorgegaan. Vanaf nu zal er weer trouw vrijwel elke twee weken een verhaal op de website en op onze socials verschijnen. Hiernaast gaan we een serie starten in de tussenliggende weken waarin we steeds een andere bloem centraal zetten. Over deze bloem geven we dan uitgebreide informatie, die uiteen kan lopen tot tips voor de vaas tot leuke anekdotes. Deze week maken we ook aan de telers en onze partners weer bekent dat we doorgaan met Summerflowers.

Dit is een mooie week, omdat deze week ook de Trade Fair in Aalsmeer is. Op de Trade Fair hoop ik weer veel mensen uit het vak te spreken. Het is jaren geleden dat ik rustig over deze beurs heb kunnen lopen. De laatste 10 jaar hebben we als Summerflowers zelf een stand op deze beurs gehad en daar was het altijd zo druk, dus ik had zelf geen tijd om de andere stands te bezoeken.

Als lezer van deze blog zullen jullie misschien niet eens veel merken van de andere vorm die Summerflowers heeft aangenomen. Ik ga jullie er verder dan ook niet mee lastigvallen. Blijft wel het feit dat deze blog weer een vast podium heeft. Ik hoop dat ook de nieuwe serie over de bloemen vaste lezers gaat geven die door de verhalen geïnspireerd worden. Zelf ga ik veel dingen ook meer waarderen als ik er meer over weet.

Door de verhalen over bloemen en de telers te blijven vertellen hopen we op veel enthousiaste bloemenliefhebbers die net als ik verzot zijn op bloemen. Hoewel het nu winter aan het worden is, blijven bloemen een belangrijk stukje van onze dagelijks geluk. Dat dit niet altijd zomerbloemen zijn mag geen probleem zijn. Ook bij de andere gewassen zitten snoepjes. Een heel bijzondere Chrysant kan best de moeite zijn om onder de aandacht te brengen. Ditzelfde geld voor een hele mooie bijzondere tulp of Amaryllis.

Dit is ook de reden dat we bij Summerflowers steeds vaker de term Summerflowers and More zullen gaan gebruiken. Summerflowers betekent dan wel letterlijk Zomerbloemen, maar de naam Summerflowers staat eigenlijk voor al de mooie en bijzondere bloemen die ons leven elke dag een stukje mooier maken. Ook in het verleden hebben we regelmatig aandacht besteed aan andere, mooie bloemen dan zomerbloemen en soms kregen we dan het commentaar dat dit niet bij Summerflowers zou passen.

Door de term “Summerflowers and More” te gebruiken laten we dan ook weten dat we de zomerbloemen als uitgangspunt hebben, maar dat we niet blind zijn voor de vele mooie bloemen naast de zomerbloemen. Er zijn zo veel mooie dingen op de wereld, die de moeite waard zijn op blij van te worden dat ik het zonde zou zijn om je te beperken tot alleen bloemen. Zelf ga ik graag naar een museum en als ik daar dan weer speciaal veel aandacht heb voor dingen die met bloemen te maken hebben is meer een persoonlijke afwijking. Prettig Summerflowers.