Een verse start voor Summerflowers

Verse start voor Summerflowers. Hoofdfoto laat tulpen zien in de kas, links staan twee foto's van de bijeenkomst en presentatie bij Wesselman flowers en rechts 2 foto's van de bijeenkomst en workhsop bij Bloemenservice Nederland. In het midden zie je de twee logo's van deze bedrijven

Afgelopen week hebben we Summerflowers een officiële nieuwe start gegeven. We hebben een uitgebreide telersdag georganiseerd. In het verleden hebben we dat meer gedaan, maar deze dag was wel weer bijzonder. Een gemengd gezelschap van telers, handelaren en toeleveranciers van onze producten, waren bij elkaar om te genieten van twee mooie bedrijfsbezoeken, samen met een avond programma. We hadden zelfs een heuse workshop waar 10 mannen met elkaar bruidsboeketten hebben gemaakt.

De locatie waar het avond programma werd gehouden was namelijk gespecialiseerd in bruidswerk. Het leek ons nuttig om de producenten en toeleveranciers van de bloemenbranche eens te confronteren met het eindstation van de bloemen die met zoveel zorg worden geproduceerd. In de middag zijn we naar een grote tulpen broeier geweest, waar we een kijkje konden nemen in de wereld van de grootschalige tulpenbroei.

Dit bezoek was indrukwekkend, maar eigenlijk was het verhaal achter dit bedrijf hetgeen waar we het meest in geïnteresseerd waren. Hoe komt iemand er toe om een bedrijf zo in te richten en vooral hoe deze ondernemer kijkt naar ontwikkelingen van milieu, arbeid, mechanisatie en samenwerking. Tijdens de avond hadden we naast de workshop een interessant programma over de nieuwe start van Summerflowers, over de teelt van Astilbe en vooral ook over ons succes op Social Media.

Iedereen vond het een interessante dag, maar dit kwam niet door het goede programma dat we hebben geregeld, maar puur door het feit dat de vakgenoten weer eens in de gelegenheid waren om met elkaar te praten. Het was gezellig en het koste soms moeite om de aandacht bij de presentaties te houden. Het succes van de bijeenkomst was het samen praten over zaken als teelt, afzet en de kijk op de toekomst. Met elkaar van gedachte wisselen over nieuwe technieken en natuurlijk de uitdagingen die ons in de toekomst te wachten staan. Bovenal was het heel gezellig. Ik kom soms op verjaardagen waar het minder gezellig is dan op de bijeenkomst van Summerflowers.

Dit is ook direct de essentie van Summerflowers. Summerflowers wil verbinden. We vinden het onze taak om de telers te verbinden. We organiseren bijeenkomsten om de telers de gelegenheid te geven om met elkaar in contact te blijven. De toekomstige bijeenkomsten zullen eenvoudiger van opzet zijn en vooral gericht om bij elkaar in de keuken te kijken en van elkaar te leren. We hopen hier ook de bloemenhandel bij te betrekken en nodigen ook steeds  de toeleveranciers uit die we onze partners noemen.

We gaan er als Summerflowers vanuit dat als je samenwerkt en kennis uitwisselt je dan het verst komt. Alleen door samen aan de weg te timmeren kun je op een aangename manier de meeste problemen voor zijn. We gaan de telers dus de komende bijeenkomsten niet meer lastig vallen met presentaties over Social Media en andere dingen die we doen, maar gaan samen lekker de boer op om bij elkaar te komen en via goede gesprekken iets van elkaar op te steken.

Dat we geen presentaties over Social Media meer gaan geven op de bijeenkomsten betekend natuurlijk niet dat we dit op de achtergrond niet meer doen. We vragen de telers om de input, mooie foto’s en verhalen en de rest regelen we achter de schermen. We zijn niet voor niets nog steeds één van grootste namen in ons vakgebied op Social Media. Deze wereld is erg belangrijk, maar de teler praat toch het liefst met zijn collega’s over de bloemen die ze telen. Ondertussen gaan wij lekker door met de verhalen van de telers voor het grote publiek beschikbaar te houden.