7 uren geleden

Summerflowers

Herfst

De dagen worden korter, de avonden donkerder.
Tijd om wat licht in de duisternis te brengen met wat heerlijke kaarsjes. Maar, wij zouden natuurlijk geen bloemenpagina zijn als we jullie niet zouden voorzien van inspiratie over hoe die kaarsjes in je bloemstukken te verwerken.

Wat maakte jij al met kaarsjes erin? Deel jou designs met ons en onze volgers door je foto te posten in de berichten.
... Meer...Minder...

Herfst De dagen worden korter, de avonden donkerder.
Tijd om wat licht in de duisternis te brengen met wat heerlijke kaarsjes. Maar, wij zouden natuurlijk geen bloemenpagina zijn als we jullie niet zouden voorzien van inspiratie over hoe die kaarsjes in je bloemstukken te verwerken. Wat maakte jij al met kaarsjes erin? Deel jou designs met ons en onze volgers door je foto te posten in de berichten.

15 uren geleden

Summerflowers

(nog) geen bloem

De Skimmia die wij als snijbloem kennen, zijn eigenlijk de takken met de nog niet bloeiende bloemknopjes. Omdat deze knopjes al vanaf November grote sierwaarde hebben, kan de bloem gedurende de hele winterperiode als snijbloem gebruikt worden.

Door veredeling lukt het de telers steeds beter om voldoende steellengte te krijgen, zodat deze geschikt is als snijbloem.

Niet alleen voor de kerst.

Skimmia wordt veel gebruikt in kerstwerk, omdat de houdbaarheid eigenlijk onbeperkt is, in ieder geval veel langer dan de meeste gewone snijbloemen. Door zijn neutrale kleuren, beperkt de gebruikswaarde zich echter niet alleen tot de kerksperiode, maar is de Skimmia gedurende de hele winterperiode goed te gebruiken bv. in combinatie met bolbloemen als Narcis, Tulp en snijHyacint.

— Getoonde producten: Availability of products...., Where to buy... Information en Fa. M.Q. van Tol. Information.
... Meer...Minder...

(nog) geen bloem De Skimmia die wij als snijbloem kennen, zijn eigenlijk de takken met de nog niet bloeiende bloemknopjes. Omdat deze knopjes al vanaf November grote sierwaarde hebben, kan de bloem gedurende de hele winterperiode als snijbloem gebruikt worden. Door veredeling lukt het de telers steeds beter om voldoende steellengte te krijgen, zodat deze geschikt is als snijbloem. Niet alleen voor de kerst. Skimmia wordt veel gebruikt in kerstwerk, omdat de houdbaarheid eigenlijk onbeperkt is, in ieder geval veel langer dan de meeste gewone snijbloemen. Door zijn neutrale kleuren, beperkt de gebruikswaarde zich echter niet alleen tot de kerksperiode, maar is de Skimmia gedurende de hele winterperiode goed te gebruiken bv. in combinatie met bolbloemen als Narcis, Tulp en snijHyacint. — Getoonde producten: Availability of products...., Where to buy... Information en Fa. M.Q. van Tol. Information.

1 dag geleden

Summerflowers

Vandaag is Wereld vriendelijkeheids dag.

Om deze dag te vieren dele wij graag wat zachte, vriendelijke herfstdesigns met jullie als inspiratie

Geniet van deze dag, wees aardig voor elkaar. Samen kunnen we deze wereld een stukje vriendelijker maken.

— Getoonde producten: Availability of products.... en Where to buy... Information.
... Meer...Minder...

Vandaag is Wereld vriendelijkeheids dag. Om deze dag te vieren dele wij graag wat zachte, vriendelijke herfstdesigns met jullie als inspiratie Geniet van deze dag, wees aardig voor elkaar. Samen kunnen we deze wereld een stukje vriendelijker maken. — Getoonde producten: Availability of products.... en Where to buy... Information.

 

Opmerking op Facebook

Very lovely flowers and arrangement.

2 dagen geleden

Summerflowers

Ze zijn er weer, Narcissentijd is aangebroken

De Narcis behoort net als de Amaryllis, de Nerine en het Sneeuwklokje tot de familie Amarylliaceae oftewel de Narcisfamilie, uiteraard ook wel de Amaryllisfamilie genoemd.

Ondergewaardeerde bloem

Narcis is waarschijnlijk één van de meest ondergewaardeerde bloemen uit ons land. Terwijl veel mensen bij Narcis alleen denken aan de z.g. Paas-klokken, is er een veelvoud aan kleuren en vormen beschikbaar. Het is dan ook hoognodig om deze eens onder de aandacht te brengen.

Grootse schoonheid.

De schoonheid van de Narcis is zelfs zo groot dat iemand die zich er mee vergelijkt Narcistisch wordt genoemd. Dit houdt in dat hij zichzelf zo mooi en belangrijk vindt, dat hij belangrijker is dan anderen. Je moet dus wel van goede huize komen om dit als bloem te bereiken.

De Gewone narcis bestaat niet

De Narcis is verre van gewoon, er bestaan van deze bloem niet alleen erg veel kleuren, maar de Narcis is er ook nog eens in een veelvoud aan vormen. Er zijn een veelvoud van vormen beschreven, zoals bv. Trompet, Grootkronig, Dubbel, Spleetkronig en Trosnarcis. Dit is maar een kleine greep uit de beschikbare vormen van de Narcis, want er zijn zo’n 8000 soorten in globaal 12 hoofdgroepen. Naast voor zijn grote schoonheid, wordt de Narcis ook nog om zijn medicinale eigenschappen geteeld. De in de Narcis aanwezige stof galathamine (afgeleid van de officiële naam van het Sneeuwklokje, Galanthus) wordt gebruikt als grondstof voor een medicijn dat werkt tegen geheugenverlies bij Alzheimer patiënten.
... Meer...Minder...

Ze zijn er weer, Narcissentijd is aangebroken De Narcis behoort net als de Amaryllis, de Nerine en het Sneeuwklokje tot de familie Amarylliaceae oftewel de Narcisfamilie, uiteraard ook wel de Amaryllisfamilie genoemd. Ondergewaardeerde bloem Narcis is waarschijnlijk één van de meest ondergewaardeerde bloemen uit ons land. Terwijl veel mensen bij Narcis alleen denken aan de z.g. Paas-klokken, is er een veelvoud aan kleuren en vormen beschikbaar. Het is dan ook hoognodig om deze eens onder de aandacht te brengen. Grootse schoonheid. De schoonheid van de Narcis is zelfs zo groot dat iemand die zich er mee vergelijkt Narcistisch wordt genoemd. Dit houdt in dat hij zichzelf zo mooi en belangrijk vindt, dat hij belangrijker is dan anderen. Je moet dus wel van goede huize komen om dit als bloem te bereiken. De Gewone narcis bestaat niet De Narcis is verre van gewoon, er bestaan van deze bloem niet alleen erg veel kleuren, maar de Narcis is er ook nog eens in een veelvoud aan vormen. Er zijn een veelvoud van vormen beschreven, zoals bv. Trompet, Grootkronig, Dubbel, Spleetkronig en Trosnarcis. Dit is maar een kleine greep uit de beschikbare vormen van de Narcis, want er zijn zo’n 8000 soorten in globaal 12 hoofdgroepen. Naast voor zijn grote schoonheid, wordt de Narcis ook nog om zijn medicinale eigenschappen geteeld. De in de Narcis aanwezige stof galathamine (afgeleid van de officiële naam van het Sneeuwklokje, Galanthus) wordt gebruikt als grondstof voor een medicijn dat werkt tegen geheugenverlies bij Alzheimer patiënten.

2 dagen geleden

Summerflowers

energie, vitaliteit, seksuele kracht, blijdschap, creativiteit, motivatie, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn

Rustig.
Kalm.
Bedachtzaam.
Wordt niet gauw kwaad.
Geduldig.
Gunt zich de tijd.
Eigenwijs.
Geleidelijk aan tot volledige ontplooiing van de energie komend.
Zelfverzekerd.
Vasthoudend.
Behoudend.
Gesteld op aardse genoegens en gezelligheid in kleine kring.
Gevoelsmens.
Vorm- en schoonheidsgevoel.
Verlangen naar verfijnde zintuiglijke genoegenVandaag is Oranje.

Oranje, de kleur van kalmte en bedachtzaamheid.
De kleur van zelfverzekerdheid en behoudenheid,
Van vitaliteit, vrolijkheid en creativiteit

De kleur van optimisme..

Wat een heerlijke kleur om de week mee te beginnen.
... Meer...Minder...

energie, vitaliteit, seksuele kracht, blijdschap, creativiteit, motivatie, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn Rustig.
 Kalm.
 Bedachtzaam.
 Wordt niet gauw kwaad.
 Geduldig.
 Gunt zich de tijd.
 Eigenwijs.
 Geleidelijk aan tot volledige ontplooiing van de energie komend.
 Zelfverzekerd.
 Vasthoudend.
 Behoudend.
 Gesteld op aardse genoegens en gezelligheid in kleine kring.
 Gevoelsmens.
 Vorm- en schoonheidsgevoel.
 Verlangen naar verfijnde zintuiglijke genoegenVandaag is Oranje. Oranje, de kleur van kalmte en bedachtzaamheid.
De kleur van zelfverzekerdheid en behoudenheid,
Van vitaliteit, vrolijkheid en creativiteit De kleur van optimisme.. Wat een heerlijke kleur om de week mee te beginnen.

 

Opmerking op Facebook

Gosh! They are perfectly arranged and absolutely stunning.

Wow

Laad meer...