Kwekerij Kool

Kwekerij Kool

Kwekerij Kool heeft zich sinds 1999 volledig toegelegd op het telen van Rozenbottels. Hiermee was het één van de eerste bedrijven die zich volledig bezig ging houden met het telen van Rozenbottels als sierteeltproduct.
Aanvankelijk is de teelt begonnen met de Roos ‘Flair Jewel’, wat eigenlijk een bijproduct was van het, mede door mij uitgevoerde onderzoek naar rozenonderstammen. Hier vanuit is doorveredeld en gekeken naar bottelgrootte, kleur en vorm. Natuurlijk is er ook gekeken naar de teelttechnische kwaliteiten van de Rozenbottel. Alleen een goed groeiende Rozenbottel is op een duurzame manier te telen.
Door de samenwerking met Bartels Breeding zijn belangrijke stappen gedaan om Rozenbottels te creëren, die zowel mooi en interessant zijn voor de sierteeltmarkt, maar ook op een gezonde manier te telen zijn. Hoewel het sortiment nog lang niet uitontwikkeld is, zijn er grote stappen gemaakt in de ontwikkeling op het gebied van vorm, kleur en houdbaarheid.Een bezoek aan onze website (klik hiernaast op de link) geeft u nog meer inzicht in de geschiedenis en het sortiment van ons bedrijf.Met de deelname aan Summerflowers hopen we dat onze mooie producten de aandacht krijgen die ze verdienen.
Michaël Kool

logo visitekaartjeKwekerij Kool

Eigenaar, Michaël Kool

Molenallee 38

7384 AN Wilp

http://www.kwekerij-kool.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

M: 06-51013931

Kwekerij Kool is MPS-A gecertificeerd

collage

WP 20131018 002

WP 20131102 004

Nederlands

Copyright © 2017. All Rights Reserved.

 

logo Summerflowers.nl

Kortenbachstraat 15 - 2211GW Noordwijkerhout 
06-51312207 - info@summerflowers.nl 

 

Floral Fundamentals     logo slot     stimuflori

Sponsors

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x