Bloemisterij Jakobs Oploo

Bloemisterij Jakobs Oploo, is een bloemenkwekerij die wordt gerund door de broers Aloys en Geert Jakobs.

De Bloemisterij is gelegen in het zuidoosten van Brabant en teelt bloemen op twee lokaties.

Al ruim 20 jaar is Bloemisterij Jakobs actief met het telen van Zomerbloemen. Deze worden voornamelijk buiten geteeld. Om productiespreiding te realiseren wordt er in het voorjaar gewerkt met tunnelkassen.

De sortimentkeuze van nu heeft nog steeds grote overeenkomsten met die van 20 jaar geleden. De hoofdsoorten zijn niet echt veranderd. Er is vooral gezocht naar betere teeltmethoden en het zoeken naar betere Cultivars binnen de bestaande producten. Deze nieuwe Cultivars zijn niet alleen van een betere kwaliteit, maar ook beter bestand tegen allerlei ziekten zodat de gewasbescherming tot het minimum kan worden beperkt.

De sortimentkeuzes binnen de productgroepen worden gemaakt met de criteria, gewasgezondheid, vaasleven en beschikbaarheid. Door de geringe verschuivingen die er jaarlijks plaatsvinden, zijn onze producten dagelijks op de klok en hierdoor voor de afnemer optimaal herkenbaar,

Het ontwikkelen van een eigen bloemenhoes voor de trosanjers heeft ook aan deze herkenbaarheid bijgedragen.

Het motto van de twee broers uit Oploo is dus niet “het vele is goed, maar “Het goede is veel”"

De hoofdteelten op het bedrijf zijn Callistephis Matsumoto (Zomeraster), Trosanjers in een zeer ruim sortiment en Hypericum van de ziekteresistente Coco serie.

Naast deze hoofdgewassen worden er nog een aantal kleine gewassen geteeld zoals Lysimachia en Ornithogalum. Op het bedrijf wordt er altijd met nieuwe gewassen geëxperimenteerd in sortimentsproeven. We willen als kweker eerst zelf ervaring opdoen met een gewas binnen ons bedrijf en op onze grond. Pas als dit klopt gaat het gewas bij ons in productie.

De bloemen van Bloemisterij Jakops worden aangevoerd op de vestigingen Naaldwijk, Aalsmeer en Rijnsburg van bloemenveiling FloraHolland

 

LogoBloemisterij Jakobs Oploo

Teeltlokaties:

Nieuweweg 1a in Westerbeek

Spekklef 21 in Oploo

tel: 0612339672

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

kooltjes 298

aster hulk 025

aster hulk 052

Nederlands

Copyright © 2017. All Rights Reserved.

 

logo Summerflowers.nl

Kortenbachstraat 15 - 2211GW Noordwijkerhout 
06-51312207 - info@summerflowers.nl 

 

Floral Fundamentals     logo slot     stimuflori