Gebr. Pletting

Deutsch     English

Het bedrijf:                                                                                                                                                                   Fa. Gebr. Pletting is een bollen- en bloementeelt bedrijf gevestigd in Heemskerk op de Voorweg 12. Deze onderneming is in handen van Jan, Ronald en Bart Pletting (Jan en Ronald als vijfde, Bart als zesde generatie). Jan en Ronald hebben het bedrijf van hun vader Dirk overgenomen en hebben de verschuiving van groente en bollen naar bloemen en bollen gemaakt. In 1972 is het bedrijf verplaatst van Beverwijk naar de huidige locatie aan de Voorweg in Heemskerk. Het bedrijf teelt ongeveer tien hectare bijzondere bol- en bloemgewassen. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en dat versterkt het bestaansrecht van het bedrijf alleen maar meer. Het blijft ieder jaar weer een uitdaging om een zo kwalitatief goed product in de markt te zetten in deze dynamische, constant veranderende sector.


Broeierij:
In de winter worden er Muscari (blauwe druiven) voor de snij gebroeid (ongeveer twee miljoen). Door samenwerkingen met een aantal veredelaars kunnen wij een nog breder assortiment Muscari’s aanbieden. De aanvoerperiode is van ongeveer begin januari tot ongeveer half april.
Op de website www.muscari.pletting.nl kunt u allerlei informatie vinden over de muscari zoals achtergrondinformatie, teeltwijze, assortiment en een breed scala aan inspiratie!


Aanbod bloemen:
In het voorjaar en de zomermaanden worden nog meer bloemgewassen geteeld. Het begint met de Paeonia ‘Red Charm’ die in de tweede helft van mei aangevoerd worden.. Begin juni worden de eerste Alliums ‘Atropurpureum’ en Allium ‘Purple Sensation’ gesneden en zijn de daaropvolgende anderhalve maand verkrijgbaar. Vlak daarna worden ook verschillende Eremurus soorten aangevoerd.  Begin augustus tot eind september wordt Montbretia ‘Emily Mckenzie’ gesneden en aangevoerd. Kwaliteit en kwantiteit zijn bij ons belangrijk en zullen daarom altijd zo goed en constant mogelijk gehouden worden. Periode en aantallen zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen en het weer. Onze producten zijn te krijgen via Flora Holland, vestigingen Aalsmeer en Rijnsburg. Ons aanvoernummer is 529305.


Aanbod bloembollen:                                                                                                                                               Naast de bloementeelt is er ook een andere tak, de bollenteelt. Er wordt drie hectare Muscari Armeniacum geteeld waarvan een gedeelte op contract in Schagerbrug. Daarnaast worden er nog Alliums ‘Atropurpureum’ en ‘Purple Sensation’, Colchicum ‘Album’ Montbretia ‘Emily Mckenzie’ en ‘Voyager’ Scilla ‘Litardierei’, Triteleia laxa ‘Royal Blue’, Eremurus ‘Pinokkio’ en Erythronium ‘Pagode’ geteeld. Voor vragen en/of informatie kunt u altijd eens langskomen, een email sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of even bellen naar ons.

LogoFa. Gebr. Pletting

Voorweg 12

1969 MC Heemskerk

Bart Pletting + 31 (0)6 34557345

+ 31 (0)251 249426

 

Colchicum

Muscari thuis

Purp Sensation

Emily Mkenzie

Nederlands

Copyright © 2017. All Rights Reserved.

 

logo Summerflowers.nl

Kortenbachstraat 15 - 2211GW Noordwijkerhout 
06-51312207 - info@summerflowers.nl 

 

Floral Fundamentals     logo slot     stimuflori