Gentiaankwekerij Egberts

Greenport Aalsmeer onderneming van de maand mei!

Gentiaankwekerij Egberts is gevestigd op twee locaties n.l. in Mijdrecht en de Kwakel. In Mijdrecht worden de bloemen geteeld in een schermhal, terwijl in de Kwakel de teelt zowel in een schermhal als in de kas plaatsvindt. In de Kwakel vindt ook de opkweek van jonge planten plaats. Door zich te richten op een langere aanvoerperiode hoopt Egberts zich als marktleider te kunnen handhaven.

De teelt  van Gentiaan is verre van gemakkelijk. Dit is mede de reden dat er gekozen is voor specialisatie in de teelt. In eerste instantie werd de Gentiaan alleen buiten geteeld, maar de drang om een betere kwaliteit te kunnen leveren deed de teelt al snel in de schermhal belanden. Nadat er in de kas is gestopt met de teelt van Alstroemeria, is de Gentiaan ook naar binnen verhuist. Op dit moment wordt in de kas Gentiaan geteeld voor de productie buiten het seizoen. Voordat de buitenproductie start vindt de teelt in de kas plaats. Door speciale preparatie van de planten lukt het nu ook om het seizoen met enkele maanden te verlengen tot eind november. Om een en ander te kunnen realiseren werkt Egberts alleen met eigen gekweekte selecties, waardoor er in elke periode van het jaar de beste kwaliteit geleverd kan worden.

Naast Gentiaan wordt er op de kwekerij in de winter Hippeastrum geteeld.

 

logo EgbertsM.R.M. Egberts

Oosterlanderweg 36

3641 PW Mijdrecht

06 - 51 41 54 60

 

 genti 021

 Egberts

 logo Egberts Amaryllis

Nederlands

Copyright © 2017. All Rights Reserved.

 

logo Summerflowers.nl

Kortenbachstraat 15 - 2211GW Noordwijkerhout 
06-51312207 - info@summerflowers.nl 

 

Floral Fundamentals     logo slot     stimuflori

Sponsors

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x