Gentiana Sky van Rogenti

left top

Rogenti is een moderne, middelgrote tuinbouwonderneming in een bijzondere nichemarkt: de veredeling en teelt van snijgentianen. Wereldwijd is Rogenti daarin marktleider.


"Een bloemist of handelaar die zoekt naar exclusiviteit koopt gentianen. Verwerk onze zeldzame (donker)blauwe, witte, roze en lavendelkleurige gentianen en uw klanten zullen verrast zijn door deze statige bloemen die lang mooi blijven op de vaas." Aldus directeur Marcel Roog die de gentiaan sinds 1984 intensief heeft veredeld tot een bijzondere en zeldzame bloem van topkwaliteit. "Dertig jaar geleden begon ik met de teelt van één bed blauwe gentiaan. Tegenwoordig brengen we meer bijzondere kleuren naar de veiling: Gentiana Blue Sky, White Sky, Pink Sky en Lavendel Sky. Deze kleuren zijn kwekersrechtelijk beschermd en Rogenti is wereldwijd de enige teler."

Onderscheidend                                                                                       

Marcel's fascinatie voor gentianen begon tijdens zijn studie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Gentianen zijn mysterieuze planten die op moeilijk toegankelijke plekken hoog in de bergen groeien onder extreme omstandigheden. Dat maakt de teelt uitermate lastig, en slechts weinig bedrijven slagen erin de kwetsbare plantjes in leven te houden. Rogenti heeft de moeilijke teelt echter als geen ander in de vingers. Marcel Roog heeft van zijn hobby zijn levenswerk gemaakt: "Het is voor mij een uitdaging om te blijven zoeken naar nieuwe vormen en kleuren gentianen. Met zulke exclusieve bloemen kunnen wij ons - net als de betere bloemisten - blijvend onderscheiden van het gangbare aanbod in bouwmarkt en supermarkt."

KlimaatHeld                                                                                                

"Al sinds vijfentwintig jaar loopt Rogenti voorop met de inzet van roofmijten en sluipwespen in de buitenteelt: natuurlijke vijanden van plaaginsecten. Zo kunnen we het gebruik van chemische middelen tot een minimum beperken. Ook onkruidbestrijding doen we handmatig, hier komt geen gif aan te pas. Rogenti wekt bovendien al haar elektriciteit op met eigen zonnepanelen." Dit minimale gebruik van bestrijdingsmiddelen en energie past bij de natuurlijke uitstraling van zomerbloemen. Met positief resultaat: "In 2009 is Rogenti door de milieubeweging zelfs uitgeroepen tot KlimaatHeld."


Uiteraard is Rogenti MPS-A+ gecertificeerd. 

 

 

 

 

 

Left bottom

Gentiana Sky van Rogenti

Marcel Roog: 06–51426303

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

Website: http://rogenti.nl

English Translation

Deutsch Übersetzung

Rogenti is MPS-A+ gecertificeerd

 

right 1

right 2

right 3

 

 

 

Nederlands

Copyright © 2017. All Rights Reserved.

 

logo Summerflowers.nl

Kortenbachstraat 15 - 2211GW Noordwijkerhout 
06-51312207 - info@summerflowers.nl 

 

Floral Fundamentals     logo slot     stimuflori