Kallaland

Kallaland is een jonge onderneming welke in 2003 is opgericht door de broers Jan en Ton Kortekaas.

Kallaland heeft zich van het begin af aan gespecialiseerd in de teelt van Zantedeschia’s, ook wel Calla’s genoemd. Kallaland heeft zich binnen de Calla’s toegelegd op het produceren van de gekleurde Calla’s van met name het nieuwe sortiment. De contacten met veredelaars zijn sterk en geeft Kallaland de beschikking over een breed sortiment.

Kallaland is eerst begonnen met alleen het produceren van Calla voor de knollen en is 2 jaar later ook Calla-bloemen gaan produceren. De bloemen zijn afkomstig van eigen knollen welke speciaal voor de bloemteelt zijn opgekweekt. Na de bloementeelt worden de knollen niet meer verder geteeld en staan er weer nieuwe knollen klaar voor de volgende bloemenproductie. Deze teeltmethode resulteert in een stevige en grovere bloem. Kallaland heeft zich toegelegd op de buitenproductie van Calla-bloemen die vanaf eind juli buiten in productie zijn. Het buiten telen van Calla geeft een intensere kleur en ook een stevigere bloemen.

Kallaland produceert haar bloemen vanaf eind juli tot begin november.

Via Summerflowers hoopt Kallaland dit prachtige Nederlandse buitenproduct beter onder de aandacht van handel en bloemist te brengen.

 

LogoKallaland

Prinsenweg 30

2215 RP Voorhout

tel 06-28346938

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.kallaland.nl

 

DSC02010

 

DSC01697

Nederlands

Copyright © 2017. All Rights Reserved.

 

logo Summerflowers.nl

Kortenbachstraat 15 - 2211GW Noordwijkerhout 
06-51312207 - info@summerflowers.nl 

 

Floral Fundamentals     logo slot     stimuflori