Kwekerij Kok Westwoud

Begin jaren tachtig is Jan Kok begonnen met het kweken van groente. Al snel werden hiernaast snijbloemen als Aconitum, Matricaria, en Astilbe geteeld. Halverwege de jaren negentig is zoon Arjan in het bedrijf gaan meewerken.

Vanaf januari 2015 heeft Arjan het gehele bedrijf overgenomen. Vanaf dat moment is, onder de naam 'Kwekerij Kok', besloten zich verder te specialiseren in twee soorten vaste planten, de Astilbe en de Hosta. Sinds jaar en dag wordt binnen het bedrijf gewerkt met eigen materiaal. Om dit te kunnen doen beschikt Kwekerij Kok over 14 ha grond. Dit is een voedselrijke zavelgrond, die uitermate geschikt blijkt te zijn om een volle, zware en sterke plant op te kweken. Door te werken met eigen geselecteerd plantmateriaal kunnen wij een plant met een gegarandeerde goede kwaliteit produceren. Daarnaast worden er op contract planten gekweekt, die gebruikt worden voor de snijbloem. Binnen het bedrijf worden diverse soorten Astilbes geteeld. De nadruk hierbij ligt op de witte Washington. Deze snijbloem wordt gedurende de periode van februari tot half december geteeld in een moderne, klimaatgeregelde kas. Deze geconditioneerde omgeving staat garant voor de helder witte bloem met een goede lengte. In de genoemde periode kunnen wij gegarandeerd de Washington dagelijks aanleveren. Naast de Washington hebben wij nog een kleine partij van de rode Fanal en op termijn krijgen wij uit eigen selectie nog een goede roze snijbloem. Naast het kweken van snijbloemen heeft ons bedrijf zich tevens gespecialiseerd in het kweken van Hosta's op een sierpot. De planten op pot worden in het vroege voorjaar aangeboden.

680432 1 MPSP

logoKwekerij Kok

Oudijk 2B

1617 KR Westwoud

Tel 0229-262170

Fax 0229-260616

Mob 0629174230

www.kwekerijkok.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 MPS-A gecertificeerd

 

LandKok

Kok

 

Nederlands

Copyright © 2017. All Rights Reserved.

 

logo Summerflowers.nl

Kortenbachstraat 15 - 2211GW Noordwijkerhout 
06-51312207 - info@summerflowers.nl 

 

Floral Fundamentals     logo slot     stimuflori

Sponsors

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x