Van Aert Flowers BV

Algemene informatie

Telefoon +31 651 746 737
Email contact@vanaertflowers.nl
Website http://www.vanaertflowers.nl/

Adresgegevens

Bouwluststraatje 15
4838 GK Breda

Neem contact op

Contactpersoon Pieter Ooms
Telefoon +316 124 589 86
Email Pieterooms@royalfloraholland.com

Achtergrond informatie

Zomerbloemenkwekerij van Aert Flowers BV bestaat al vanaf 1979 als Kwekerij van Aert-Herijgers. Eerst waren Peter en Ida van Aert voornamelijk teler van vollegronds groente. In 1992 is het bedrijf volledig overgeschakeld op zomerbloemen. Bij deze overschakeling was het bedrijf 5 ha groot.

Na toetreding van zoon Corné in de maatschap groeide het areaal al snel tot 12 ha. Vanaf 2013 gaat het bedrijf onder leiding van Corné verder met de naam Van Aert Flowers BV. Van Aert Flowers BV teelt inmiddels 90 ha bloemen en 1 ha niet verwarmde kas en levert op jaarbasis ruim 25 miljoen bloemen op 7 veiling vestigingen. Er worden 12 verschillende gewassen geteeld in een veelvoud aan Cultivars.

Door vervroeging en verlating wordt getracht zoveel mogelijk de aanvoerperiode te verlengen. Hierbij wordt grote aandacht besteed aan een constante kwaliteit. De gewassen die worden geteeld zijn zeer divers n.l. Astilbe, Alchemilla, Allium, Pioenroos, Lysimachia, Chelone, Polygonatum, Dicentra en Brassica. Van al deze hoofdsoorten worden verschillende Cultivars geproduceerd. Van Aert Flowers BV beschikt over de modernste bloemenverwerkingstechniek om nauwkeurig te kunnen sorteren.

Via het initiatief Summerflowers hoopt Van Aert Flowers BV hun producten beter onder de aandacht van de winkelier te krijgen en er tevens voor te zorgen dat de handel een goed inzicht krijgt in het aanbod en hiervan gebruik kan maken in hun aankoopstrategie. Door betrouwbaar te zijn in kwaliteit en informatie kunnen we helpen om de zomerbloemen de plaats in de markt te geven die ze verdienen.

 

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Alchemilla
Allium
Aquilegia
Astilbe
Brassica
Chelone
Dicentra
Lysimachia
Pioen
Polygonatum