Bloemenkwekerij Bert Verduin

Algemene informatie

Telefoon +31 6 512 43 135
Email info@bertverduin.nl
Website http://www.bertverduin.nl/

Adresgegevens

Bloemenkwekerij Bert Verduin
Voorweg 11
1969 MC Heemskerk

Neem contact op

Contactpersoon Bert Verduin
Telefoon
Email

Achtergrond informatie

Kwekerij B. Verduin op de Voorweg 11 te Heemskerk is eind 19e eeuw op deze plek begonnen met de teelt van groenten door de overgrootvader van de huidige eigenaar Bert Verduin.

Dit werd met een bakfiets naar de veiling in Beverwijk gebracht waar het door de kopers veelal naar Amsterdam werd verscheept en verhandeld. Mijn grootvader Bertus was naast de groenten al snel begonnen met de teelt van bloemen en ook was hij één van de eerste tuinders met een z.g. rolkas; een verplaatsbare kas op rails die gebruikt wordt om gewassen te vervroegen en/of te verlaten.

Mijn vader Ben heeft het bedrijf daarna overgenomen en toen ik in 1980 ook in het bedrijf kwam werken werd de groenteteelt steeds meer verdrongen door verschillende soorten bloemen. Toen de veiling in Beverwijk verdween en de marges in de groenteteelt door hoge transportkosten te laag werden zijn we helemaal overgeschakeld op de bloementeelt.

Door de jaren heen hebben vele soorten bloemen de revue gepasseerd en teel ik op dit moment Achillea (juni tot okt), Amaranthus (juni tot nov) en Viburnum (dec tot juni).

Dit laatste gewas, ook wel Sneeuwballen genaamd, teel ik sinds 1990 en is het belangrijkste gewas omdat dit struiken zijn die zomers buiten op het land groeien om in de winter in de kas in bloei ’getrokken’ te worden. Na de oogst van de bloemtakken worden de planten weer op het land gezet en herhaalt de cyclus zich. Een vrij bewerkelijke teelt dus die veel aandacht vraagt omdat het ieder jaar weer een uitdaging is om er voldoende bloemknoppen in te krijgen, want iedere zomer is anders en juist inspelen op die wisselende omstandigheden maakt mijn vak zo boeiend.

Met vriendelijke groet,

Bert Verduin

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Achillea
Amaranthus
Ammi-visnaga
Viburnum