Firma Bosdijk

Algemene informatie

Telefoon +316 136 50 526
Email firmabosdijk@hotmail.com
Website http://www.firmabosdijk.nl/

Adresgegevens

Achterweg 5
2376 AX Nieuwe Wetering

Neem contact op

Contactpersoon Jan van Dijk
Telefoon
Email

Achtergrond informatie

Firma Bosdijk is de zomerbloemen kwekerij van Jan van Dijk en Bram Bos, gestart in Lisserbroek in 1988.

Sinds 1996 is ons bedrijf gevestigd in Nieuwe Wetering. Aanvankelijk bestond de productie vooral uit Solidago en Aster die buiten werden geteeld, maar in de loop van de jaren hebben we ons steeds meer gespecialiseerd in de teelt van zomerbloemen onder glas. Inmiddels hebben we 14250 m2 kas, waarin we samen met onze 3 vaste medewerkers en 14 oproepkrachten Matthiola Incana(violier) en Trachelium produceren.

Violieren worden geteeld in de kleuren wit, crème, rood, roze, lavendel en paars. De oogst vindt plaats in de periode april tot en met juli.

Trachelium hebben we in drie kleuren; wit, blauw en paars. De aanvoer van Trachelium is vanaf juli tot en met november.

Ook in het najaar (vanaf eind september) zullen we weer een aantal weken Violieren aanvoeren in de kleuren wit en lavendel.

Door rustig te telen, en indien nodig minder stuks per m2 te planten, proberen we altijd de best haalbare kwaliteit te leveren.

In de wintermaanden houden we ons bezig met de broeierij van tulpen, ook in deze teelt willen we graag de betere kwaliteit maken, afgelopen seizoen zijn we overgegaan naar een beter en nieuwer assortiment. Door het gebruik van grotere bollen is de kwaliteit van onze tulpen aanzienlijk verbeterd.

Vanaf de start zijn we deelnemer van MPS (we hebben altijd MPS A).

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Carthamus
Matthiola
Trachelium
Tulipa