Achtergrond
Contactinformatie
Beschikbaarheid
Achtergrond

Achtergrond informatie

Sinds eind jaren tachtig heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de bloementeelt. Het bedrijf was in de jaren tachtig al actief in de teelt van droogbloemen. De teloorgang van deze teelt was reden om nieuwe teelten op te pakken en de afzet anders te organiseren. Aanvankelijk ging dat alleen via de bloemenveilingklok, nu heeft het bedrijf ook eigen afzetkanalen.

Tot 2011 waren Pioen en Brassica de belangrijkste bloemen producten. Vanaf 2012 is de samenwerking met zoon Martijn een feit en samen met hem wordt het sortiment uitgebreid met ruim 30 ha van vooral Phlox, Callistephis en Zonnebloemen, waardoor ons areaal in 2015 141 ha bedraagt. Maatschap Daling gaat er vanuit dat steeds enkele jaren vooruit denken de beste remedie is voor een goede toekomst. Op die manier is te voorkomen dat nieuwe kansen gemist worden, maar ook dat er te lang met oude teelten wordt doorgegaan. Om deze strategie waar te maken start Daling in juni 2015 met de mechanisatie van het verwerkingproces. Belangrijkste reden is de kwaliteitsverbetering die dit teweeg brengt. Door de uniformiteit van de producten kunnen wij door deze mechanisatie nog beter inspelen op de wensen van de klanten. Wij hebben geïnvesteerd in de twee op dit moment toonaangevende machines, namelijk de Havatec Magnifica en de Fuora van Bercomex. Door beide machines aan te schaffen kunnen wij een betere afstemming met de producten bereiken dan wanneer er één type machine wordt gebruikt. Het gebruik van twee aanvullende systemen van twee verschillende fabrikanten is nieuw in de zomerbloemenbranche en zal zeker leiden tot een optimaal gebruik van deze modernste systemen. Maatschap Daling uit Smilde is de winnaar van de Ondernemersprijs Drenthe. Deze erkenning van LTO Noord en Rabobank Drenthe is voor de meest innovatieve agrarische ondernemer van Drenthe van het jaar 2010. Deze prijs is een bevestiging, dat de ingeslagen weg een weldoordachte is.

Door deel te nemen aan het initiatief ”Summerflowers” wil het bedrijf aangeven zich bewust te zijn van de noodzaak van een goede communicatie, die nodig is om te voorkomen dat er ergens vraag en aanbod is zonder dat beide partijen dit van elkaar weten.

Contactinformatie

Algemene informatie

Telefoon059-245-9601
Email
Websitehttp://www.daling-smilde.com/

Adresgegevens

Mts. Eduard Daling
Vaartweg 78
9422CS Smilde

Neem contact op

ContactpersoonEduard Daling
Telefoon065-475-5005
Emaileduard@daling-smilde.com
Beschikbaarheid
Deze kweker eeft onderstaande soorten (binnenkort) beschikbaar.