De Ridder Bloemen-en Bloembollenkwekerij

Algemene informatie

Telefoon +31 252 37 39 98
Email info@ridderbloembollen.nl
Website

Adresgegevens

Ambachtsweg 9
2211 JN Noordwijkerhout

Neem contact op

Contactpersoon Carolien de Ridder
Telefoon +31 6 29 46 35 83
Email

Achtergrond informatie

Het bedrijf De Ridder bloemen- en bloembollenkwekerij is al generaties lang in de familie!
Aan het eind van de 19e eeuw is het bedrijf opgericht door overgrootvader Willem. Hij begon dit bedrijf in Noordwijk en de teelt bestond voornamelijk uit tulpen en narcissen. In 1928 werd het bedrijf door zijn zoon Leen voortgezet en in 1965 nam zijn zoon Hein het stuur over. Rond 1970 startte Hein met de teelt van zomerbloemen met als belangrijkste soorten: de grootbloemige gladiool en de klein bloemige gladiolus nanus. Tevens begon hij met de broeierij van tulpen en narcissen.

In 1974 verhuisde het bedrijf naar de Ambachtsweg in Noordwijkerhout, de plek waar het bedrijf nog steeds gevestigd is. Begin jaren 80 gaan de zonen van Hein, Jacques en Léon, meewerken in het bedrijf, vanaf die tijd worden er steeds meer bloemen en later ook meer bloembollen geteeld. In het jaar 1989 treden beide zoons toe tot de vennootschap, eind 2001 treedt Hein uit op 62 jarige leeftijd als vennoot. Hein is nog regelmatig op het bedrijf te vinden. Vandaag de dag is de Ridder bloemen-en bloembollenkwekerij een modern en geautomatiseerd bedrijf.

Het huidige teeltplan bestaat uit 34 ha tulpenteelt waarvan 3 ha pioentulpen voor de bloem, tevens telen wij ruim 10 ha gladiolen voor de bloem. In de wintermaanden worden er 13,5 miljoen tulpen uit eigen kwekerij gebroeid. Met de gladiolen starten we rond half juni met veilen tot begin november, dit is afhankelijk van het weer. De gladiolen worden in 12 etappes geplant, zodat wij het hele seizoen een breed assortiment kunnen aanbieden van 37 cultivars in alle hoofdkleuren in topkwaliteit.
Duurzaamheid staat bij ons bedrijf hoog in het vaandel, wij doen er dan ook alles aan om het bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken. Wij zijn MPS-A en Global GAP GRASP gecertificeerd. Tevens hebben wij zonnepanelen op de daken en gebruiken wij een waterzuiveringsinstallatie waardoor het water wordt hergebruikt en er niet meer geloosd hoeft te worden naar het oppervlaktewater.
Wij doen mee met Summerflowers om onze bloemen meer onder de aandacht te brengen van de kopers. Wij vinden het belangrijk dat kopers weten welke bloemen wij krijgen en wanneer deze voor de klok of voor de directie handel beschikbaar komen. Carolien, de vrouw van Léon, neemt de sales voor haar rekening. Vooral voor onze gladiolen, die tot het topsegment behoren, is dit belangrijk zodat kopers hierop beter en sneller kunnen anticiperen.

Vriendelijke groeten van Jacques, Léon & Carolien de Ridder.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Gladiolus