Fa. C.P. Zoontjes

Algemene informatie

Telefoon +31 6 307 90 491
Email hein@cpzoontjes.nl
Website http://www.cpzoontjes.nl/

Adresgegevens

Wentweg 7
1969 MZ Heemskerk

Neem contact op

Contactpersoon Hein Zoontjes
Telefoon
Email

Achtergrond informatie

Het familiebedrijf C.P. Zoontjes wordt gerund door Roel en Hein Zoontjes samen met hun vader John. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1956 toen Siem Zoontjes samen met zijn broer Henk een perceel grond aan de Oudendijk in Heemskerk kocht, waar ze, net als veel telers in die tijd, naast bollen ook groente gingen telen. Nadat ze stopten met het telen van bollen concentreerden ze zich volledig op de groenteteelt.

In 1978 nam de zoon van Siem (John) Henk zijn plaats in, waarna er geleidelijk werd overgeschakeld naar de bloementeelt. Doordat ook de bedrijven van buren werden overgenomen werd de teelt wat grootschaliger zodat er efficiënter geproduceerd kon worden. Op dit moment heeft de derde generatie het stokje grotendeels overgenomen, namelijk de twee zonen van John, Roel en Hein.

Op de kwekerij worden twee gewassen geteeld namelijk tulpen en Antirrhinum ofwel leeuwebek. De tulpen (januari tot en met april) worden bij Zoontjes geteeld in de vollegrond en in z.g. rolkassen. Door het gebruik van grote bollen en de teelt in de vollegrond produceren ze zware tulpen van hoge kwaliteit. De tulpen worden in de markt gezet via het samenwerkingsverband CoasTulip.

Na de tulpentijd gaan ze verder met het kweken van leeuwebekken. Vanaf half mei uit de kas en vanaf half juni buiten. Door de leeuwebekken buiten te telen krijg je zware en stevige stelen en intense kleuren. Er wordt een groot assortiment geteeld om een mooi kleurenpalet te krijgen. Het volledige assortiment is te vinden op de website www.cpzoontjes.nl.

De hele werkwijze op het bedrijf is gericht op het kweken van de hoogste kwaliteit bloemen met aandacht voor de omgeving. Kwaliteit boven kwantiteit is het streven.

Met vriendelijke groet,
Hein Zoontjes

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Antirrhinum