Kwekerij Figaro

Algemene informatie

Telefoon +31 17 46 23 177
Email figaro@kwekerijfigaro.nl
Website http://www.facebook.com/figarokwekerij

Adresgegevens

St. Jorispad 12
2671 MZ Naaldwijk

Achtergrond informatie

Kwekerij Figaro is het bedrijf van Marcel van Santen. Marcel begon in 1986 als kweker van witte Gypsophila. Deze teelt is tot 1995 de hoofdteelt op het bedrijf geweest. Na deze periode is er overgeschakeld van wit naar groen. Op het bedrijf werd het gipskruid omgeruild voor decoratiegroen. De eerste jaren werden er op het bedrijf voornamelijk Monstera blad en Asperagus Umbellatus geteeld. Beide op dat moment zeer populair bij de bloemist om te gebruiken bij het maken van stijlvolle boeketten. Later is daar het snijblad Philodendron Xanadu bijgekomen. Om mee te gaan met de behoefte van de moderne mens aan variatie, zijn er de laatste jaren meer soorten snijgroen bijgekomen zoals Asperagus Cwebe en Setaceus, sinds 2020 ook Senecio. De uitbreiding van de Asparagus is in de plaats gekomen van het areaal Monstera blad. Monstera is nu niet meer een hoofdteelt, maar vergelijkbaar met de andere gewassen. Op deze manier is een betere balans ontstaan tussen productie en vraag.

Kwekerij Figaro teelt zijn gewassen in een in 2006 gebouwde moderne kas. Deze is kas gebouwd om de kwaliteit van het product te kunnen verbeteren en om de energiebehoefte van het gewas te verkleinen. Door het gebruik van een moderne klimaatcomputer in combinatie met een schermdoek wordt het energieverbruik en dus de milieubelasting tot het minimum beperkt. Een moderne kas heeft overdag een perfecte lichtinval waardoor er sterkere planten kunnen worden geteeld die met een minimum aan gewasbescherming toe- kunnen. Met al deze zaken streeft kwekerij Figaro naar een zo duurzaam mogelijke teelt.

De focus van het bedrijf ligt bij kwaliteit. Gewoon snijgroen is overal te koop, dus ligt de kwaliteitfocus van de producten niet alleen op het uiterlijk, maar juist ook op de innerlijke kwaliteit, die zich uit in een uitstekende houdbaarheid. Als de planten in de kas zeer sterk zijn geteeld, is het vaasleven veel beter dan wanneer er alleen geteeld wordt voor de hoogste productie. Rustig telen en een uitstekende kwaliteit leveren is het streven.

Het oogstwerk wordt alleen gedaan door ervaren personeel waarvan de meeste al meer dan 10 jaar op het bedrijf werkzaam zijn. Broer Marco van Santen geldt hier als steun en toeverlaat, zodat al het werk ten allen tijde gewoon doorgaat. Naast het feit dat Kwekerij Figaro zeer blij is met deze goede mensen, is het volgens Marcel van Santen de enige manier om deze gewassen in een constante kwaliteit op de markt te brengen. Door deze constante kwaliteit en betrouwbare leveringen, hoopt kwekerij Figaro de klanten aan zich te binden.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Asparagus
Monstera
Philodendron