Gebr. H en C Hoogeveen

Algemene informatie

Telefoon +31 613 584 365
Email corhoogeveen@hotmail.com
Website

Adresgegevens

Herenweg 124
2201 AL Noordwijk

Neem contact op

Contactpersoon Sjors Hoogeveen
Telefoon
Email

Achtergrond informatie

Gebr. H en C Hoogeveen was van oudsher een bollenteelt bedrijf. Omdat in de bollenteelt schaalvergroting noodzakelijk was, en onze voorkeur meer naar de (kleinschalige) bloementeelt ging zijn we ons in de loop der jaren steeds meer gaan toeleggen op de teelt van snijbloemen. Zowel uit bol, vaste plant en uit zaad.

Inmiddels produceren we jaarrond bloemen. In de wintermaanden op kleine schaal Nerine en Narcissen in de kas. Van maart tot november zijn we voornamelijk buiten te vinden.
Ons seizoen begint buiten vanaf eind maart tot eind april met pluktulpen. Gevolgd door de margrieten van eind april tot begin juli. Dat gaat over in de Allium Giganteum, welke bloeit eind juni/begin juli. Gevolgd door de Achillea en Crocosmia in juli en augustus. We sluiten het zomer seizoen af met Sedum in september en oktober.

De hoofdteelten van ons bedrijf zijn: pluktulpen, Alliums, Margrieten, Achillea, Crocosmia en Sedum.
Daarnaast telen we nog Nerine, Violieren, Lysimachia, Solidago en Pioenrozen.
De laatste jaren zijn we ons ook meer gaan specialiseren in zaaigoed en droogbloemen. Op dit moment telen we Lagurus, Staartstatice (Psylliostachys), Acroclinium, Nigella, Sanfordii en Teloxis.

De meeste werkzaamheden op ons bedrijf gebeuren in eigen beheer, op deze manier kunnen we snel schakelen en de kwaliteit het beste waarborgen.

Jaarlijks vinden zo’n 2.5 miljoen stelen hun weg naar de consument. Een groot deel van onze afzet gaat via de veilingklok in Rijnsburg, een klein deel komt ook voor de klok in Aalsmeer. Ook vinden onze producten steeds vaker hun weg in de keten via de directe handel. Op deze manier kunnen we vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen en de klant beleveren naar zijn wensen.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Achillea
Allium
Crocosmia
Lagurus
Leucanthemum
Lysimachia
Matthiola
Narcissus
Nerine
Pioen
Psylliostachys
Sedum
Solidago
Tulipa