RCQ de Groot

Algemene informatie

Telefoon +316 221 60 660
Email rcqdegroot@gmail.com
Website

Adresgegevens

RCQ de Groot
Molenweg 4
2211 WR Noordwijkerhout

Bezoekadres:
Leeweg 7A
2211 XZ Noordwijkerhout

Achtergrond informatie

RCQ de Groot, gevestigd aan de Molenweg 4 te Noordwijkerhout, heeft sinds 2019 ook een nieuwe locatie aan de Leeweg 7A in Noordwijkerhout. RCQ de Groot heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in de productie van Alchemilla, met als doel om het seizoen zo op te rekken zodat er vanaf april tot half januari een prima kwaliteit wordt geleverd.

Door een zeer strakke planning met vervroegen en vooral verlaten (o.a. door 3x per week te planten) kunnen we een zeer strakke productie en rijpheid garanderen. We zijn er ‘altijd’!!

Doordat we grotendeels ‘op water’ afbroeien, met bijkomstige voordelen, kunnen we ook in de moeilijkere periode een goede kwaliteit met de juiste lengte aanbieden.

De meeste productie (op het voorjaar na) groeit buiten op en wordt pas in de laatste fase binnengezet, d.m.v. rol(folie)kassen. Hierdoor krijg je het harde buitengewas met de zuivere bloem die binnen beschermt tegen de elementen is afgerijpt.

Door voor een groot deel uit de grond te telen hebben we geen moeite met de typische monocultuurproblemen, waardoor het milieu wordt ontzien. Vandaar dat we voldoen aan de MPS-A eisen en die gaan we aanvullen met de SQ kwalificatie zodat we Fair Flowers Fair Plants mogen gaan voeren.

Met Summerflowers hopen we vraag en aanbod nog beter bij elkaar te brengen.

Met vriendelijke groet Robert de Groot

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Alchemilla