Hoogeveen Flowers vof.

Algemene informatie

Telefoon +31 252 37 01 81
Email jm.hoogeveen@xs4all.nl
Website

Adresgegevens

Hoogeveen Flowers vof.
Ambachtsweg 14
2211 JN Noordwijkerhout

Neem contact op

Contactpersoon Frank Hoogeveen
Telefoon +31 6 132 130 36
Email

Achtergrond informatie

In de jaren 80 is ons bedrijf geleidelijk ontstaan toen Jan Hoogeveen een deel van zijn vaders kwekerij overnam. Omdat schaalvergroting er niet in zat en de passie meer bij de plantenteelt lag werd de bollenteelt verruild voor droogbloemen en zaaigoed. In 1989 werd een eigen schuur met kas gebouwd op de huidige locatie en heeft Jan samen met zijn vrouw, Maria, het bedrijf rustig verder ontwikkeld. Zo kwamen rond die tijd steeds meer vaste planten en verse snijbloemen in het assortiment. Later werd een rolkas gebouwd om teelten te vervroegen of te verlaten. Veredeling is een hobby. Zo is onze lange aanvoerperiode van Margriet ontstaan door selecties uit eigen gewonnen zaad. Ook zijn de verschillende soorten Scabiosa’s afkomstig uit eigen kruisingen. Jan’s
doel om jaarrond een vernieuwend assortiment te telen heeft ons bedrijf gebracht waar we nu staan. In 2018 is het bedrijf voortgezet door Maria samen met haar zoon, Frank Hoogeveen.

Ons assortiment heeft gedurende het seizoen verschillende belangrijke teelten, hierbij hebben we van april tot juni Margrieten. Vanaf juni beginnen de Scabiosa’s te bloeien, waarvan we enkele mooie eigen soorten hebben, zoals de witte ‘Anika’, licht azuurblauwe ’Lisa’ en ‘Midsummer Sky’. In het najaar hebben we Chrysanten van buiten. Daarnaast zijn er nog verschillende kleinere teelten die passen bij ons seizoen en zorgen voor een verbreding van ons bedrijf, iets wat wij als liefhebbers belangrijk vinden. Onder deze kleinere teelten vallen onder andere Scabiosa atropurpurea, Kniphofia, Sedum, Delphinium consolida en Sanguisorba. Al deze verschillende soorten bloemen maken ons bedrijf compleet, hierdoor hebben we van april tot medio november
iedere dag aanbod en hebben we jaarrond genoeg werk om met onze passie bezig te zijn, maar ook genoeg tijd om verder te kijken dan onze eigen kwekerij en mee te denken over nieuwe verkoopkansen of nieuw assortiment.

Voor de daghandel geloven wij in de veilingklok. Onze ‘thuisklok’ is die van Rijnsburg, hier is ons complete assortiment te vinden. In de seizoenspieken van de Margrieten en Scabiosa’s zijn onze producten ook elders aan de klok te verkrijgen. Ook geloven we dat door samenwerking in de keten de consument beter bediend kan worden, hiervoor kan het wenselijk zijn directe afspraken te maken.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Chrysant
Kniphofia
Leucanthemum
Sanguisorba
Scabiosa