Achtergrond
Contactinformatie
Beschikbaarheid
Achtergrond

Achtergrond informatie

Als zoon van een bollenkweker werd door mij in de jaren 80 een deel van mijn vaders kwekerij overgenomen. Omdat schaalvergroting in bollen er niet inzat, is langzaam overgestapt naar de bloementeelt. Eerst waren dat droogbloemen en zaaigoed, maar later werden er steeds meer bloemen van vaste planten geteeld.

Onze doelstelling is om zo lang mogelijk bloemen aan de veiling te hebben, met een gelijkmatige aanvoer en de daarbij behorende arbeidsbezetting.

Het zwaartepunt ligt duidelijk in de zomer, zo beginnen we al in april met verschillende selecties Margrieten, waarvan de laatste eind juni bloeit. Vervolgens beginnen de Scabiosa’s te bloeien, waarvan we enkele mooie eigen soorten hebben, zoals de witte ‘Anika’, licht azuurblauwe ’Lisa’ en ‘Midsummer Sky’ . Inmiddels bloeien dan ook de roze Veronica’s, die we, door ze in gedeelte terug te maaien, een langere periode aanvoeren. Verder in het najaar snijden we Sedum, Ajania en diverse soorten Buitenchrysanten, die bloeien van half september tot eind oktober. De wintermaanden januari tot april worden ingevuld met de broei van 850.000 tulpen. Het mooie van ons bedrijf vind ik zelf dat je met de seizoenen meeleeft. Je verlangt naar de eerste tak van een perceel, terwijl je bij de laatste tak alweer toeleeft naar het volgende perceel dat in bloei staat te komen. Naast al deze oogst en verzorgingswerkzaamheden, blijven we ook altijd op zoek naar leuke nieuwe dingen, waarbij lang niet elke nieuwigheid het productiestadium haalt. We blijven zeer kritisch in de selectie. Toch zijn er bijzonderheden, zoals de Kniphofia ‘First Sunrise’ die al in juni bloeit en een krachtige oranje kleur heeft en onze eigen Scabiosa’s, die al de selectie-criteria hebben doorstaan en nu door ons worden aangevoerd.

Onze bloemen worden voor bijna 100% afgezet voor de veilingklok, omdat we zo de meeste kopers kunnen bereiken. Die weten ook ,dat wat er is, voor iedereen beschikbaar is.

Door onze samenwerking met Summerflowers hopen we op nog meer aandacht voor de producten waar wij als echte kwekers trots op zijn.

Groeten van Jan Hoogeveen

Contactinformatie

Algemene informatie

Telefoon025-237-0181
Emailjm.hoogeveen@xs4all.nl
Website

Adresgegevens

Vof J.J.J.M.Hoogeveen
Ambachtsweg 14
2211 JN Noordwijkerhout

Beschikbaarheid
Deze kweker eeft onderstaande soorten (binnenkort) beschikbaar.