Jan van Boksel

Algemene informatie

Telefoon +31 6 252 46 168
Email jvboksel@hotmail.com
Website

Adresgegevens

Jan van Boksel
Ammerzodenseweg 28
5321 GB Hedel

Achtergrond informatie

Na monteur geweest te zijn van rolkassen heeft Jan van Boksel 3 hectare grond gekocht en is hij in 2003 zijn eigen kwekerij begonnen in Hedel, Gelderland. In de loop der jaren is zijn bedrijf gegroeid en nu heeft hij ongeveer 60 hectare in beheer waarop hij zijn bloemen teelt, werk dat hij leuk vindt met bloemen waarop hij trots is.

In de zomer kweekt hij Helianthus. Naast de bekende Sunrich Orange teelt hij enkele minder bekende soorten zoals de Vincent’s Fresh, Vincent’s Choice, de Jua Inca en sinds 2018 ook de Pro Cut White Nite, de eerste witte zonnebloem ter wereld. In totaal teelt hij zo’n drie miljoen stelen zonnebloemen per jaar. Zijn zonnebloemen onderscheiden zich doordat ze geteeld worden op kleigrond die rijk is aan voedingsstoffen zodat zijn zonnebloemen langer op de vaas staan.

In de herfst kweekt hij Chrysanten, o.a. de Regalmist Purper, Brandy Red en de Astro en in het voorjaar zijn het de prachtig Pioenrozen zoals de Alertie, deels in tunnelkassen gekweekt en nog een aantal soorten zoals de Coral Sunset, Flame, de Red Sarah Bernhardt en natuurlijk de heerlijk ruikende Duchesse de Nemours en de Sarah Bernhardt.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Helianthus
Pioen