Jan van der Schrier VOF

Algemene informatie

Telefoon +316 41 45 30 01
Email admin@janvanderschrier.nl
Website http://www.janvanderschrier.nl/

Adresgegevens

Wilhelminastraat 5
2161 PG Lisse

Bezoekadres:
Lisserdijk 398
Lisserbroek

Neem contact op

Contactpersoon Jan van der Schrier
Telefoon
Email

Achtergrond informatie

De kwekerij
Bloemenkwekerij Jan van der Schrier heeft de beste kwaliteit Gypsophila en een schitterend assortiment tulpen.
De kwekerij bestaat al sinds 1976 en heette voorheen Van Rijssel Lisserbroek. Per 1 juli 2020 zijn we verder gegaan onder de naam Jan van der Schrier VOF. Jan en Coty van Rijssel zijn nog actief in het bedrijf. Jan van der Schrier is al 20 jaar werkzaam op de kwekerij. Hij zal samen met zijn vrouw Inge-Marij in de toekomst het bedrijf voortzetten.
In de zomer produceren wij Gypsophila en in de winter tulpen. We zijn MPS geregistreerd onder nummer 012746. Zo kunnen we ook voldoen aan de eisen van de overheid, de EU en onze klanten.

Gypsophila
We telen Gypsophila buiten op circa vier hectare grond. Voor het vroege voorjaar en het late najaar gebruiken we een folie-/cabrioletkas van 5000m2. Van deze kas kunnen de wanden en het dek volledig open zodat we van kasklimaat naar buitenklimaat kunnen wisselen. Hierdoor hebben wij zwaardere kwaliteit kasgypsophila dan Gypsophila dat in een glazen kas is geteeld.
De stekjes importeren we en we potten ze zelf op tot het goed gewortelde plantjes zijn. Deze plantjes planten we doorgaans op de zaterdagen met een groep scholieren buiten op het land. We hebben een vaste sproei-installatie met sprinklers waardoor we heel gericht water kunnen geven waar en wanneer het nodig is.
We oogsten onze Gypsophila met Poolse werknemers. Zij bossen de bloemen direct op het land. We oogsten relatief rauw en vervolgens zetten we het in een voorbehandelingsruimte bij een constante temperatuur. Op deze manier trekken we ze volledig in bloei. Hierdoor krijgen we een mooi rijp en lang houdbaar product.

Tulpen
In de winter broeien we ongeveer vier miljoen tulpen. We beginnen rond vijf december met de eerste Ben van Zanten. Deze mooie rode tulpen broeien we speciaal voor de Kerst. Vanaf begin januari beginnen we met diverse dubbele tulpen. We voeren aan tot de Pasen.
We richten ons op de zwaardere tulpen en veilen vooral in de groep 34+ gram.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Gypsophila_Gipskruid
Tulipa