Achtergrond
Contactinformatie
Beschikbaarheid
Achtergrond

Achtergrond informatie

De kwekerij van zomerbloementeler John Jonkheer is nu ongeveer 25 jaar oud. Na een korte periode zomerbloemen te hebben geteeld op de percelen van vader Jonkheer die bollenteler was, is het bedrijf in 1990 verhuist naar de Noorder Leidsevaart in Hillegom. Hier is begonnen de teelt buiten te combineren met de teelt van zomerbloemen onder glas. De glasopstanden worden in de winter gebruikt voor het in bloei trekken van tulpen en narcissen en in de zomer voor de teelt van zomerbloemen.

De ambachtelijke zomerbloemenkwekerij van Jonkheer is gevestigd in het oude bollenteeltgebied bij Hillegom. Hoewel bij de meeste bollengronden de diepe duinzandlaag naar boven is gehaald om de bewerkbaarheid voor de gemechaniseerde bollenteelt te verbeteren, is bij Jonkheer de oude vruchtbare, zwaardere zandgrond in takt gebleven. Resultaat is een gezonde zware groei van de gewassen, waardoor een uitstekende kwaliteit kan worden geteeld.

Jonkheer teelt in de kas naast Tulpen en Narcissen, Astilbe, Delphinium, Solidago en Celosia. Buiten wordt een grote sortiment geteeld. Het buitenseizoen start met de tulp Miranda. Deze vroege tulp biedt een mooie overgang van de kas naar de buitenproductie. Hierna komt de eerste oogst uit de tunnelkas waar Alchemilla wordt vervroegd. De tunnelkassen staan alleen voor de bloei op de gewassen terwijl de plant verder gewoon buiten groeit. Na deze oogst worden de Alchemilla op het buitenperceel geoogst. Verder zijn er buiten geprogrammeerde teelten, waardoor eenzelfde gewas gedurende de hele zomer in goede kwaliteit kan worden aangeboden. Deze teeltmethode wordt toegepast voor Solidago, Helenium, Phlox, Lysimachia Elizabeth en Delphinium.

Via Summerflowers willen wij ons bedrijf aan u voorstellen en onze producten beter voor u zichtbaar maken.

Contactinformatie

Algemene informatie

Telefoon062-519-5673
Emailjhm.jonkheer@planet.nl
Website

Adresgegevens

J.H.M.Jonkheer
Noorderleidsevaart 46
2182 NB Hillegom

Beschikbaarheid
Deze kweker eeft onderstaande soorten (binnenkort) beschikbaar.