Kallaland

Algemene informatie

Telefoon 062-834-6938
Email info@kallaland.nl
Website https://www.callaland.nl/

Adresgegevens

Kallaland
Prinsenweg 30
2215 RP Voorhout

Achtergrond informatie

Kallaland is een jonge onderneming die in 2003 als Agriko BV is opgericht door de broers Jan en Ton Kortekaas.

Kallaland heeft zich van het begin af aan gespecialiseerd in de teelt van Zantedeschia’s, ook wel Calla’s genoemd. Kallaland heeft zich binnen de Calla’s toegelegd op het produceren van de gekleurde Calla’s van met name het nieuwe sortiment. Er is een sterke samenwerking met enkele veredelaars waardoor Kallaland de beschikking heeft over een breed en sterk sortiment.

Kallaland is eerst als Agriko BV begonnen met alleen het produceren van Calla voor de knollen en is later ook onder de naam Kallaland BV Calla-bloemen gaan produceren. De bloemen zijn afkomstig van eigen Agriko knollen welke speciaal voor de bloemteelt zijn opgekweekt. Na de bloementeelt worden de knollen niet meer verder geteeld en staan er weer nieuwe knollen klaar voor de volgende bloemenproductie. Deze teeltmethode resulteert in een stevige en grovere gezonde bloemen. Kallaland heeft zich toegelegd op de buitenproductie van Calla-bloemen die vanaf eind juni buiten in productie zijn. Het buiten telen van Calla geeft een intensere kleur en ook een stevigere bloemen.

Kallaland produceert haar bloemen vanaf eind juni tot begin november.
Als u vragen heeft over de prachtige calla bloemen neem dan gerust contact op met Kallaland.

Via Summerflowers hoopt Kallaland dit prachtige Nederlandse buitenproduct beter onder de aandacht van handel en bloemist te brengen