Bloemenkwekerij Ruud Klein

Algemene informatie

Telefoon +31 62 168 37 36
Email ruudkleinblkw@hetnet.nl
Website

Adresgegevens

Bloemenkwekerij Ruud Klein
Floraweg 31A
2371AK Roelofarendsveen

Achtergrond informatie

Hoewel 70% van de omzet van Bloemenkwekerij Ruud Klein wordt gerealiseerd in de tulpenbroei, blijft er toch 15.000 vierkante meter buitengrond over om zomerbloemen te telen. Tevens worden er in het najaar in de kas nog pluis- Chrysanten geteeld.
Omdat Bloemenkwekerij Ruud Klein zich er van bewust is dat de bloemenliefhebber in de toekomst vooral duurzaam geteelde producten wil hebben, is het bedrijf MPS gecertificeerd.
Op het bedrijf wordt een groot aantal gewassen geteeld. Ten eerste Campanula Glomerata. Niet alleen de gangbare Superba, maar ook de nieuwe Cultivar ‘Anoeska’ In de zomer is het hoofdproduct op de kwekerij Veronica. Hiervan wordt zowel de blauwe als de witte ’Melanie’ geteeld. Door goed op elkaar afgestemde teelttechnische maatregelen, wordt de productie van deze Veronica gelijkmatig over de hele seizoen verdeeld.
Om tot een gezonde groei te komen, worden er voor de vruchtwisseling op de kwekerij ook nog Mentha ‘Silver Queen’, Chelone Obliqua, Phlox en Eupatorium geteeld. Deze aanvulling is ook belangrijk om te komen tot een gelijkmatige arbeidsfilm. Ook bij deze producten wordt getracht om de productie zo goed mogelijk over het seizoen te verdelen.
Samen met Summerflowers hopen we onze mooie producten nog beter onder de aandacht van de bloemist en natuurlijk ook de consument te brengen. We willen dat iedereen volop kan genieten van de producten waar wij zoveel aandacht aan besteden en plezier aan beleven.

Geniet van onze mooie bloemen

Ruud Klein

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Allium
Aster
Campanula
Chelone
Mentha
Miscanthus
Pennisetum
Phlox
Veronica