Koen van Zeil

Algemene informatie

Telefoon +31 6 101 85 859
Email koen.vanzeil@kpnplanet.nl
Website

Adresgegevens

Achterpad 20
2375 AW Rijpwetering

Achtergrond informatie

Het kleinschalige bedrijf van Van Zeil is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in de teelt van Muscari, ook wel het Blauwe druifje genoemd.
Op het bedrijf worden de bolletjes van de Muscari in bloei getrokken in de kas, dit heet in vakjargon “afbroeien”. Door deze manier van werken kan over een grote periode worden gezorgd voor bloeiende Muscari. Hoewel de naam Blauwe druifjes doet vermoeden dat blauw de enige kleur is, zijn er ook witte, zoals de Muscari Album en dubbelkleurige Muscari’s, zoals de Muscari Helena, blauw met een wit kopje. Zelfs de kleur blauw is niet hetzelfde, er zijn vele tinten blauw, zoals de Muscari Manon, die allemaal genoeg van elkaar afwijken om interessant te zijn. Kwekerij van Zeil levert deze Muscari’s vanaf eind december tot eind april. Hoewel de kwekerij al beschikt over de beste soorten, is van Zeil steeds op zoek naar betere soorten die mooier zijn of een betere kwaliteit hebben. Deze soorten worden dan eerst uitgebreid op het bedrijf uitgeprobeerd.

Vanaf begin juni tot half september worden er Zinnia’s geteeld in diverse kleuren. Deze oude bloem is weer helemaal terug van weggeweest en doet het erg goed als kleurmaker in een natuurlijk boeket. Naast deze Zinnia wordt tot laat in het najaar het bijzondere siergras Cyperus Glaber geteeld. Met zijn speciale vorm wijkt deze grassoort geheel af van de vele soorten die op de markt aanwezig zijn.

Door de kleinschalige ambachtelijke teelt en de regelmatige aanvoer, blijven de gewassen die Koen van Zeil produceert exclusief. Koen van Zeil levert de meeste bloemen via de Royal FloraHolland vestiging in Aalsmeer onder aanvoernummer 5489.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Cyperus
Muscari_snij
Pennisetum
Solidago
Zinnia