Maatschap Joling

Algemene informatie

Telefoon +316 54 23 14 34
Email info@maatschapjoling.nl
Website http://www.maatschapjoling.nl/

Adresgegevens

Maatschap Joling
Achter de Bargen 1
7991 TL Dwingeloo

Achtergrond informatie

Wij zijn maatschap Joling, trotse bollenteler in de gemeente Westerveld, zoals je op onze website www.maatschapjoling.nl kunt lezen. Wij telen onze gewassen, lelies, tulpen, aardbeienplanten, suikerbieten, pioenrozen en tagetes zo ongeveer in een straal van 20 a 25 kilometer rond ons bedrijf. Voorheen waren we misschien minder zichtbaar, maar de laatste jaren laten wij graag zien wie we zijn en wat we zoal doen op ons bedrijf, wat al sinds 1953 op Achter de Bargen 1 in Dwingeloo gevestigd is.
Lambert en Annigje Joling zijn hier in 1953 gekomen en hebben hier tot 1990 geboerd. In dat jaar namen wij, Henk en Dieneke, het bedrijf over. Toen nog met aardappelen, varkens, bieten, droogbloemen en 1 hectare lelies. In de jaren dat ons bedrijf fors groeide, deed ons gezin dat ook. We hebben dan ook 4 kinderen gekregen: Albert (1992), Lucas (1993), Bonique (1996), en Lisanne (1998). Leuk en druk was het en is het nog steeds. Met heel veel plezier gingen we door met het bedrijf. Er vielen teelten af en er kwamen teelten bij. Maar zoals jullie zien staan er van de overgenomen teelten maar twee meer in het bedrijfsplan van nu. Ons hart ligt meer bij de intensievere teelten, waardoor je op een gegeven moment in je het bedrijf op een punt komt dat je werk te veel hebt om het met z’n tweeën aan te kunnen. Dus er kwam 1 medewerker. Best een stap, maar het ging top! Eén schaap over de dam, dus er kwamen, naarmate het bedrijf groeide, meer medewerkers. Inmiddels werken er 10 mensen het gehele jaar rond, nog eens 10 mensen van maart tot en met december en in de pieken komen daar nog eens zo’n 20 tot 50 medewerkers bij. Samen met deze toppers doen wij onze werkzaamheden dagelijks met heel veel plezier.
Albert en Lucas zijn in 2011 met hun eigen pioenrozenteelt begonnen. Zo hebben zij samen , weliswaar met vallen en opstaan, aan het ondernemerschap kunnen snuffelen. Hierdoor zijn zij enthousiast geworden om te ondernemen en zo zijn ze dan ook in 2014 samen met hun pioenenteelt bij ons in de maatschap gekomen. Henk en Albert zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse planning en organisatie, Lucas doet de mechanisatie en Dieneke de administratie en de pr van ons bedrijf. Wij zetten dan ook onze bedrijfsdeuren regel matig open voor publiek. Wij organiseren open dagen en rondleidingen, maar wij maken ook fiets-/auto-/wandelroutes langs onze prachtige percelen. Want wij hebben een pracht beroep in een prachtige omgeving en daar zijn we heel trots op! Met liefde delen wij dan ook foto’s en ervaringen met jullie. U kunt ons volgen op Facebook, Twitter, Instagram en u kunt natuurlijk op onze website kijken www.maatschapjoling.nl.
We hebben een mooi bedrijf waar we met ons hele gezin aan werken. Dat onze beide zonen met het bedrijf verder gaan maakt ons super trots!

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Pioen