Kwekerij Meer en Drecht

Algemene informatie

Telefoon +316 11 01 38 71
Email jpm.boere@kpnplanet.nl
Website

Adresgegevens

Kwekerij Meer en Drecht
Vriezekoop 24a
2451 CS Leimuiden

Neem contact op

Contactpersoon Johan Boere
Telefoon
Email

Achtergrond informatie

Kwekerij Meer en Drecht is een bedrijf met een breed assortiment zomerbloemen en snijheesters. Het bedrijf is gevestigd in Leimuiden aan het riviertje de Drecht. Johan Boere is hier in 2000 begonnen zijn droom te verwezenlijken met de start van zijn eigen zomerbloemenbedrijf.

Er worden bloemen gekweekt op 3 hectare met als hoofdteelten Astrantia, Veronica, en Phlox. Dit zijn de pijlers onder het bedrijf, deze teelten proberen we ook gedurende een lang zomerseizoen aan te bieden. Daarnaast teelt het bedrijf ook zeer seizoensmatig kleinschalige zomerbloemen die ook vaak iets korter verkrijgbaar zijn. Dit zijn onder andere: Deutzia, Monarda, Origanum, Chelone en Panicum. Om het seizoen te verlengen worden er enkele snijheesters geteelt: Symphoricarpos, Rozenbottel en Ilex Verticillata.

Via geleidelijke groei hoopt het bedrijf vooral groter te worden in de kleine gewassen en daarmee het bedrijf verder uit te bouwen.

Via de site Summerflowers.nl proberen we ons aanbod beter inzichtelijk te maken voor de handel en voor ons bedrijf specifiek hopen we ook voor de kleinere producten een betere marktpositie te kunnen krijgen.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Agastache
Astrantia
Chelone
Eryngium
Helenium
Hypericum
Monarda
Panicum
Phlox
Rozenbottel
Sanguisorba
Sedum
Symphoricarpos
Veronica