Pioenenkwekerij Machiel de Roon

Algemene informatie

Telefoon +31 6 511 62 682
Email m.de.roon@planet.nl
Website

Adresgegevens

Polderweg 5
3271 LV Mijnsheerenland

Neem contact op

Contactpersoon Machiel en Therese de Roon
Telefoon
Email

Achtergrond informatie

“Pioenen van uitzonderlijke kwaliteit”

Machiel en Therese willen zich graag even voorstellen:
In 1996 zijn wij ons bedrijf gestart in de prachtige Hoekse Waard, met de teelt van snijchrysanten en perkplanten. Helaas is onze kas in de zomer van 1997 door een windhoos, die over het eiland raasde, grotendeels verwoest.
In de nieuw gebouwde kas zijn we doorgegaan zijn met de teelt van Chrysanten. Na enkele jaren hebben we de teelt afgewisseld met Lisianthus en vervolgens met Euphorbia fulgens. Vanaf 2008 was de Zantedeschia aethiopica (de Aronskelk) onze hoofdteelt. Dit gewas is een teelt van vallen en opstaan en dus verre van makkelijk. Dit heeft geleid tot een omschakeling naar pioenrozen.
In 2017 en 2018 hebben we de eerste pioenrozen in een gedeelte van de kas geplant. Hier hebben we in 2019 de eerste bloemen van gesneden. In 2019 is de rest van de kas ook vol geplant met pioenrozen. Omdat een gewas pioenen pas in het derde jaar volledig bloeit, vergt dit een lange aanlooptijd en een gedegen onderbouwd besluit over het gekozen assortiment.
Naast de  gangbare soorten, bestaande uit:  Sarah Bernhardt, Duchesse de Nemours, Gardenia, Dr. Alexander Flemming en Alertie hebben we gekozen voor de meer exclusieve Cultivars zoals de Bridal Shower, Madame Claude de Tain en Soft Salmon Saucer.
Het eerste deel van de kas is in 2020 volledig in productie en voor een totale oogst moeten we geduld hebben tot 2022. Een lange adem die we voor dit mooie product graag over hebben.

Teelt
De pioenroos is een gevoelige plant waar het gaat om de water voorziening. Om het water op een voor de plant zo gunstig mogelijke manier te kunnen geven kan dit zowel van bovenaf via de regenleiding als via druppelslangen onderdoor, dit afhankelijk van het groeistadium.
Het klimaat wordt geregeld met behulp van een moderne klimaatcomputer, die zorgt voor een gunstig en rustig klimaat waar de pioenroos zo van houdt. De lichtinval wordt geregeld door een beweegbaar scherm.
De pioenrozen zijn een echt natuurproduct. Al met het planten van de pioenrozen is hiermee rekening gehouden. De bodem is geoptimaliseerd met organische stof om zo een zo optimaal mogelijk bodemleven te creëren. Dit bodemleven zorgt voor sterke supergezonde planten, die hier een topproduct kunnen produceren waar u met volle teugen van kunt genieten.

Wij hopen via Summerflowers een groot publiek te bereiken dat van onze mooie pioenrozen kan gaan genieten.

Veel bloemenplezier met de pioenrozen, van Pioenen de Roon

Met vriendelijke groeten,
Machiel & Therese de Roon.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Pioen