Achtergrond
Contactinformatie
Beschikbaarheid
Achtergrond

Achtergrond informatie

Het bedrijf: Fa. Gebr. Pletting is een bollen- en bloementeelt bedrijf gevestigd in Heemskerk op de Voorweg 12. Deze onderneming is in handen van Jan, Ronald en Bart Pletting (Jan en Ronald als vijfde, Bart als zesde generatie). Jan en Ronald hebben het bedrijf van hun vader Dirk overgenomen en hebben de verschuiving van groente en bollen naar bloemen en bollen gemaakt. In 1972 is het bedrijf verplaatst van Beverwijk naar de huidige locatie aan de Voorweg in Heemskerk. Het bedrijf teelt ongeveer tien hectare bijzondere bol- en bloemgewassen. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en dat versterkt het bestaansrecht van het bedrijf alleen maar meer. Het blijft ieder jaar weer een uitdaging om een zo kwalitatief goed product in de markt te zetten in deze dynamische, constant veranderende sector.

Broeierij:
In de winter worden er Muscari (blauwe druiven) voor de snij gebroeid (ongeveer twee miljoen). Door samenwerkingen met een aantal veredelaars kunnen wij een nog breder assortiment Muscari’s aanbieden. De aanvoerperiode is van ongeveer begin januari tot ongeveer half april.
Op de website www.muscari.pletting.nl kunt u allerlei informatie vinden over de muscari zoals achtergrondinformatie, teeltwijze, assortiment en een breed scala aan inspiratie!

Aanbod bloemen:
In het voorjaar en de zomermaanden worden nog meer bloemgewassen geteeld. Het begint met de Paeonia ‘Red Charm’ die in de tweede helft van mei aangevoerd worden.. Begin juni worden de eerste Alliums ‘Atropurpureum’ en Allium ‘Purple Sensation’ gesneden en zijn de daaropvolgende anderhalve maand verkrijgbaar. Vlak daarna worden ook verschillende Eremurus soorten aangevoerd. Begin augustus tot eind september wordt Montbretia ‘Emily Mckenzie’ gesneden en aangevoerd. Kwaliteit en kwantiteit zijn bij ons belangrijk en zullen daarom altijd zo goed en constant mogelijk gehouden worden. Periode en aantallen zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen en het weer. Onze producten zijn te krijgen via Flora Holland, vestigingen Aalsmeer en Rijnsburg. Ons aanvoernummer is 529305.

Aanbod bloembollen: Naast de bloementeelt is er ook een andere tak, de bollenteelt. Er wordt drie hectare Muscari Armeniacum geteeld waarvan een gedeelte op contract in Schagerbrug. Daarnaast worden er nog Alliums ‘Atropurpureum’ en ‘Purple Sensation’, Colchicum ‘Album’ Montbretia ‘Emily Mckenzie’ en ‘Voyager’ Scilla ‘Litardierei’, Triteleia laxa ‘Royal Blue’, Eremurus ‘Pinokkio’ en Erythronium ‘Pagode’ geteeld. Voor vragen en/of informatie kunt u altijd eens langskomen, een email sturen (info@pletting.nl) of even bellen naar ons.

Contactinformatie

Algemene informatie

Telefoon025-124-9426
Email
Website

Adresgegevens

Fa. Gebr. Pletting
Voorweg 12
1969 MC Heemskerk

Neem contact op

ContactpersoonBart Pletting
Telefoon063-455-7345
Email
Beschikbaarheid
Deze kweker eeft onderstaande soorten (binnenkort) beschikbaar.