Gebroeders van Ruiten

Algemene informatie

Telefoon +31 25 221 25 43
Email gebr.vanruiten@hotmail.nl
Website

Adresgegevens

Gebr. van Ruiten
Heereweg 473
2161 DC Lisse

Achtergrond informatie

De kwekerij van Gebr. van Ruiten is een zomerbloemen- en plantenkwekerij, gevestigd aan de Heereweg in Lisse.
Het eind jaren 60, door de broers Ton en Kees van Ruiten gestarte bedrijf, is nu 10 hectare groot. Inmiddels wordt het bedrijf al geruime tijd gerund door de volgende generatie. De neven Marco, Raymond en Barry van Ruiten runnen nu gezamenlijk het bedrijf en hebben hierin elk hun eigen taak.

Het bedrijf heeft drie teelt-takken die allemaal goed op elkaar aansluiten. In de zomer worden er ruim 2 miljoen zomerbloemen geteeld. In de winter richt het bedrijf zich op de broei van ruim 600.000 tulpen in de rolkassen. Hiernaast worden er ongeveer een half miljoen vaste planten geteeld voor eigen gebruik en voor de verkoop aan de export.

De belangrijkste zomerbloementeelten zijn Scabiosa Caucasica ‘Staefa’, Phlox Paniculata in div. Cultivars, Astrantia Major in div. Cultivars en Campanula Glomerata, ook in meerdere Cultivars, waaronder de mooie lila ‘Caroline’.

Om onze teelt van verschillende gewassen te spreiden maken we gebruik van 3 rolkassen. De rolkas is eigenlijk vrij typisch voor de Bollenstreek. Door deze uitzonderlijke vinding blijven de gewassen in de grond vast staan, terwijl de kas over de producten heen wordt gerold. Hierdoor kunnen er producten in de kas worden geteeld die niet in de vaste kas kunnen, omdat ze na het verplanten niet meer bloeien. De planten groeien dus het hele jaar buiten en worden alleen in de periode voor de bloei in de kas geteeld. Na de bloei staat de plant weer gewoon buiten om te groeien voor de productie van het volgende jaar. Op deze manier kan met 3 rolkassen met een gezamenlijke grootte van 1600 vierkante meter, bijna een hectare snijbloemen in de kas worden geteeld, die eigenlijk alleen buiten kunnen groeien.

Door middel van Summerflowers proberen we u kennis te laten maken met ons bedrijf, onze producten en productie- methodes en kenbaar te maken wanneer onze producten verkrijgbaar zijn.

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Alchemilla
Astrantia
Heliopsis
Leucanthemum
Phlox
Scabiosa