Achtergrond
Contactinformatie
Beschikbaarheid
Achtergrond

Achtergrond informatie

Bedrijf:
Het sierteeltbedrijf Steef Meewisse Roses BV teelt al 14 jaar de grootbloemige roos Grand Prix aan de Lelieweg in Bleiswijk. Naast deze rozen, die hij zeer succesvol teelt is Steef Meewisse gestart met de teelt van Asclepias Beatrix. Deze extreem sierlijke grootbloemige zuiver oranje Asclepias is een teelt die helemaal binnen het bedrijf past. Omdat er veel ervaring is met belichting vanuit de rozen, kan deze kennis worden toegepast op de Asclepias Beatrix. Hoewel Meewisse de eerste teler is die dit product onder deze omstandigheden teelt, is wel bekend dat de bloem van warmte en licht houdt. De Asclepias Beatrix wordt dan ook onder veel licht geteeld, om een excellente kwaliteit jaarrond te verkrijgen.
Energie:
Omdat er op het bedrijf gebruik wordt gemaakt van warmte / kracht koppeling, kan er zonder enig verlies warmte en elektriciteit voor de belichting worden gemaakt. De CO2 die voor de teelt wordt gebruikt (CO2 is de belangrijkste voorwaarde voor een kwalitatief goede plantenteelt), wordt geleverd via de OCAP aansluiting. Via deze leiding wordt de CO2 gebruikt van de Etanol fabriek Alco die anders in de lucht zou belanden. Op deze manier werken de tuinders samen met de industrie om de CO2 uitstoot te verminderen. Om nog meer elektriciteit op te wekken liggen er bij het bedrijf 600 zonnepanelen die energie opwekken voor de belichting.
Duurzaam:
Door de energie zo milieuvriendelijk mogelijk op te wekken werkt het bedrijf mee aan het energieneutraal worden van de tuinbouw. Hiernaast worden er zo weinig mogelijk gewasbescherming middelen gebruikt en worden de insecten bestreden met natuurlijk vijanden. Om dit alles te waarborgen is het bedrijf aangesloten bij MPS (Milieu Project Sierteelt) en werkt met een Benefits of Nature Footprint berekening.
Kwaliteit:
Het belangrijkste voor Steef Meewisse is dat er een duurzaam, verantwoord en eerlijk product wordt geproduceerd, van een dusdanige kwaliteit dat de uiteindelijke klant niet alleen prachtige bloemen, maar ook een goed gevoel in huis haalt.Veel plezier met onze rozen en Asclepias.

Groet Steef Meewisse

Contactinformatie

Algemene informatie

Telefoon062-915-6144
Email
Website

Adresgegevens

Steef Meewisse Roses BV
Lelieweg 5
2665ML Bleiswijk

Beschikbaarheid
Deze kweker eeft onderstaande soorten (binnenkort) beschikbaar.