Steef Meewisse Flowers

Algemene informatie

Telefoon +316 29 15 61 44
Email tuinder2@hotmail.com
Website

Adresgegevens

Steef Meewisse Flowers
Lelieweg 5
2665 ML Bleiswijk

Achtergrond informatie

Bedrijf:
Het sierteeltbedrijf Steef Meewisse Flowers teelt al 18 jaar snijbloemen aan de Lelieweg in Bleiswijk.  We telen Asclepias soorten, de Asclepias Beatrix, Asclepias Soulmate, Aslcepias Ice ballet en Asclepias tuberosa. Deze extreem sierlijke grootbloemige zuiver oranje, roze/paars, witte Asclepias is een teelt die helemaal binnen het bedrijf past. Omdat er veel ervaring is met belichting vanuit de rozen, kan deze kennis worden toegepast op de Asclepias soorten. Hoewel Meewisse de eerste teler is die dit product onder deze omstandigheden teelt, is het wel bekend dat de bloem van warmte en licht houdt. De Asclepias soorten worden dan ook onder veel licht geteeld, om een excellente kwaliteit jaarrond te verkrijgen.
In de zomer periode telen we daarnaast nog wat zomerbloemen specials zoals Tagetes spray, Ridderspoor Lavantera en Daucus spray.

En we zijn nu de enige kweker in de wereld die de Asclepias jaarrond aanbiedt!

Verwerking:
De bloemen worden met een Furora Nova verwerkt, deze machine kijkt naar het aantal open bloemen, naar de steeldikte, steel lengte en het aantal bladeren aan de tak, hierdoor krijgen we een hele mooie uniforme bos.

Alle bloemen worden 24 uur voorbehandeld zodat het vaasleven verlengd wordt.

Energie:
Omdat er op het bedrijf gebruik wordt gemaakt van warmte / kracht koppeling, kan er zonder enig verlies warmte en elektriciteit voor de belichting worden gemaakt. De CO2 die voor de teelt wordt gebruikt (CO2 is de belangrijkste voorwaarde voor een kwalitatief goede plantenteelt), wordt geleverd via de OCAP aansluiting. Via deze leiding wordt de CO2 gebruikt van de Etanol fabriek Alco die anders in de lucht zou belanden. Op deze manier werken de tuinders samen met de industrie om de CO2 uitstoot te verminderen. Om nog meer elektriciteit op te wekken liggen er bij het bedrijf 600 zonnepanelen die energie opwekken voor de belichting.

Duurzaam:
Door de energie zo milieuvriendelijk mogelijk op te wekken werkt het bedrijf mee aan het energieneutraal worden van de tuinbouw. Hiernaast worden er zo weinig mogelijk gewasbeschermingsmiddelen gebruikt en worden de insecten bestreden met natuurlijk vijanden. Om dit alles te waarborgen is het bedrijf aangesloten bij MPS (Milieu Project Sierteelt).

Kwaliteit:
Het belangrijkste voor Steef Meewisse is dat er een duurzaam, verantwoord en eerlijk product wordt geproduceerd, van een dusdanige kwaliteit dat de uiteindelijke klant niet alleen prachtige bloemen, maar ook een goed gevoel in huis haalt.

Veel plezier met onze Asclepias soorten.

Groet Steef Meewisse

Grafieken hebben betrekking op de beschikbaarheid van de gehele Summerflowers groep.

Acanthus
Anethum-graveolens
Asclepias
Brassica
Daucus
Delphinium
Eryngium
Lavatera